O firmă abonată la contractele cu statul vrea să modernizeze sediul primăriei din Scobinți! Proiectul are o valoare de peste 1 milion de lei

de: Alexandra MAISNER
02:00, 04 ian. 2025

O firmă abonată la contractele cu statul vrea să modernizeze sediul Primăriei Scobinți, din județul Iași. Este vorba despre firma Enadu General Beton SRL

Administrația publică locală a lansat procedura de licitație privind contractarea serviciilor de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea sediului primăriei, pe data de 9 decembrie 2024. Firmele interesate de lucrare au avut posibilitatea depunerii ofertelor financiare până pe data de 31.12.2024. În cadrul procedurii, o singură firmă s-a înscris.

O firmă abonată la contractele cu statul vrea să modernizeze sediul Primăriei Scobinți

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul are o prevedere bugetară de 915.847,98 lei, fără TVA, adică 1.089.859 de lei, cu TVA inclus. În cadrul procedurii de licitație, singura ofertă financiară a fost depusă de firma Enadu General Beton SRL, firmă controlată de Dumitru Enache, cel care a construit atât pensiunea primarului din comuna Deleni, Dumitru Prigoreanu, dar și care este abonat la bugetul local din Deleni. Menționăm că firma Enadu General Beton SRL a încasat, în perioada 2018 – 2024, nu mai puțin de 9.150.698 de lei, fără TVA, adică 10.889.330 de lei, cu TVA, aproximativ 2,118 milioane de euro din contractele publice încheiate cu Primăria Deleni.

În ceea ce privește contractul privind reabilitarea sediului primăriei din Scobinți, finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Prezenta procedură are ca obiect execuție lucrări pentru «Reabilitare Sediu Primărie Scobinți, județul Iași». Autoritatea Contractantă a planificat finalizarea obiectivului de investiții respectând cerințele contractului de finanțare din cadrul finanțării din fondurile europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10 Componenta 10 — Fondul local conform contractului de finanțare nr. 10114 din 26.01.2023, proiect C10-I3-2566. Valoarea estimată, în sumă totală, de 915.847,98 lei, fără TVA. Valoarea estimată a contractului nu include sume provizionate/rezerve de implementare și, astfel, nu există o suprapunere între sumele provizionate și cheltuielile diverse si neprevăzute. La nivelul proiectului este prevăzută o sumă aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute în cuantum de 43.655,87 lei, fără TVA”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Proiectul urmărește îmbunătățirea furnizării serviciilor publice

În cadrul documentelor este specificat faptul că proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea serviciilor publice la nivel local.

„Obiectivele generale ale proiectului: îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local, îmbunătățirea condițiilor climatice și scăderea emisiilor de CO2, îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților (administrative/sanitare/etc.), scăderea costurilor cu întreținerea imobilului prin utilizarea unor soluții moderne. Obiectivele specifice ale proiectului: reducerea consumului de energie primară cu peste 56,37% pe an și reducerea emisiilor de CO2 cu peste 67,67% pe an. Sursa de finanțare este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Locativ I.3 – Reducerea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul utilităților administrativ-teritoriale. Valoarea estimată totală este de 1.209.661 de lei, fără TVA, formată din: 1.3 Amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială, 3.085 lei – eligibil; cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului, 26.754 lei – eligibil; construcții și instalații, 1.077.298 lei – eligibil parțial, 568.045,96 lei; montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale, 13.624 lei – neeligibil; utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj, 78.900 – neeligibil; lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier, 10.000 – eligibil. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor: 9. Autoritatea contractantă va răspunde solicitărilor de clarificări înainte cu 7 zile față de data limită de depunere a ofertelor”, se arată în caietul de sarcini ale procedurii de licitație.

Astfel, Enadu General Beton SRL, firmă abonată la contractele cu statul, vrea să modernizeze sediul Primăriei Scobinți, din județul Iași.