O femeie s-a reinfectat cu COVID-19 pentru a doua oară în pofida faptului că s-a vaccinat! Ce spune despre vaccin
O femeie domiciliată în Arad a povestit jurnaliştilor despre experianta prin care a trecut după ce s-a vaccinat şi s-a infectat a doua oară cu COVID-19. Mariana, în vârstă de 66 de ani susţine că vaccinul i-a salvat viața şi că s-a îmbolnăvit, pentru a doua oară, la jumătate de an după ce s-a infectat.
Prima dată când s-a infectat a fost la începutul pandemiei, în 2020, iar după un an de la infectare a decis să se vaccineze împotriva COVID-19. După jumătate de an de la schema completă, Mariana a explicat experienţa prin care a trecut.
O femeie s-a infectat cu COVID-19 pentru a doua oară în pofida faptului că s-a vaccinat
Conform jurnaliştilor de la antena3.ro, Mariana s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19, în pofida faptului că s-a vaccinat şi că a trecut prin boală. Prima oară când s-a infectat, era martie 2020:
„Era perioada de maximă bâjbâială, nu era personal care să prelucreze probele PCR”
Cazurile de COVID-19 se înmulţeau de pe o zi pe alta şi medicii începeau să nu mai aibă locuri în spitale. Se ştia că simptomele bolii COVID se aseamănă cu cele ale unei răceli sau viroze. Aşa a fost şi cazul Marianei, o femeie din Arad.„Prima dată m-am îmbolnăvit în martie 2020. În 26 februarie 2020, s-au întors dintr-un concediu în Egipt fiica mea, prietenul ei și fratele lui, toți trei având simptome de viroză.
Fiica mea a sunat la DSP pentru testare și i s-au spus că Egiptul nu e pe listă pentru testare. După câteva zile, când simptomele s-au agravat, a sunat din nou și i s-a spus că nu intrăm în definiția de caz pentru testare.
Era perioada de maximă bâjbâială, nu existau aparate și personal care să prelucreze probele PCR, vămile erau aglomerate și testări li se făceau celor veniți din străinătate, Aradul fiind județ pe frontiera de vest. Teste rapide nu existau.” povestește femeia.
Și-a făcut vaccinul şi s-a infectat din nou, la 6 luni, dar vaccinul i-a salvat viața
Pe de altă parte, femeia susţine că timp de 4 luni de la prima infectare s-a chinuit cu o tuse extrem de dificil de gestionat. Așadar, după ce s-a vaccinat, la 6 luni, Mariana s-a reinfectat cu COVID-19. Aceasta este de părere că vaccinul i-a salvat viaţa mai ales că are şi multe probleme asociate bolii
„M-am vaccinat în 14 martie 2021, cu rapel în 4 aprilie 2021. Nici la vaccinare și nici la rapel n-am avut nicio reacție adversă”, a precizat femeia din Arad.
Apoi, a mai făcut un tratament de recuperare post-COVID cu ozonoterapie, despre care medicii spun că ajută în lupta cu Sars CoV-2.
„În lună martie a acestui an am urmat un tratament de recuperare post-COVID în stațiunea Moneasa din judeţul Arad. Ozonoterapie prin perfuzii cu ser îmbogățit cu ozon, gimnastică respiratorie în salină artificială și plimbări în aerul puternic ozonizat din stațiune”.
„La trei zile după ce m-am întors dintr-o excursie, pe 1 septembrie 2021 am avut congestie nazală, febră 37,2 și rafale de strănuturi. A doua zi m-am testat cu un test rapid și rezultatul a fost pozitiv. Febra a variat între 37,4 și 37,9 timp de trei zile, am început să tușesc și mi-am pierdut mirosul, la început pentru mirosurile urâte, apoi și pentru cele frumoase. În ziua a patra testul a fost tot pozitiv, iar în ziua a șasea a fost negativ. Consider că a fost o formă foarte ușoară”, ne povesteşte doamna Mariana.
În copilărie, la vârsta de cinci ani, am făcut poliomielită în urma vaccinului antipolio. Am fost paralizată, dar mi-am revenit complet”, îşi aduce aminte femeia. Nu am competența necesară pentru a da sfaturi în domeniul medical, dar am convingerea că vaccinul mi-a salvat viața”, a conchis femeia din Arad.