O femeie din Canada a devenit prima femeie diagnosticată cu schimări climatice
O femeie din Canada a devenit prima femeie din lume care a fost diagnosticată având schimbări climatice, susţine un cotidian din Canada. Profesioniștii din domeniul sănătății din orașul canadian în care femeia a fost diagnosticată au răspuns prin formarea grupului Doctors and Nurses for Planetary Health.
Pare o bizarerie, dar diagnosticul este unul real, iar medicii canadieni au oferit și argumente în acest sens. Se pare că de vină ar fi temperaturile record din ultimii ani.
O femeie din Canada a devenit prima femeie diagnosticată cu schimări climatice
O femeie canadiană ar putea fi prima pacientă diagnosticată ca suferind de „schimbări climatice”, după ce medicii au spus că valurile de căldură și calitatea proastă a aerului au dus la probleme acute de respirație. Kyle Merritt, un medic al camerei de urgență din Nelson, Columbia Britanică, care a fost responsabil pentru diagnostic, a declarat pentru Glacier Media că este pentru prima dată într-un deceniu când a stabilit că principala cauză suferinței unui pacient este schimbările climatice.
„Dacă nu ne uităm la cauza de bază și doar tratăm simptomele, vom continua să rămânem din ce în ce mai în urmă”, a spus el.
Merritt a adăugat că pacientă, care are peste 70 de ani, a fost diagnosticată în vară, la scurt timp după ce un val de căldură din iunie a făcut că temperaturile să treacă peste 121 de grade Fahrenheit (aproximativ 49 grade Celsius). Specialiștii susțin că valul de căldură din Canada, din această vară, a ucis peste 500 de persoane numai în Columbia Britanică, potrivit rapoartelor legiștilor, iar incendiile au făcut ca întreaga calitate a aerului din provincie să devină de 43 de ori mai proastă decât nivelurile considerate sigure.
Femeia diagnosticată cu schimbări climatice are diabet și insuficiență cardiacă
Pe lângă diagnosticul de schimbări climatice, medicii au observat faptul că femeia suferă și de diabet dar și de insuficiență cardiacă. Bătrâna trăieşte într-o rulotă, fără aer condiționat.
„Ea are diabet. Are o oarecare insuficiență cardiacă… Trăiește într-o rulotă, fără aer condiționat”, a spus Merritt despre pacient. „Toate problemele ei de sănătate s-au agravat. Și chiar se luptă să rămână hidratată.”
În urma diagnosticului, clinicienii din Nelson au lansat Doctors and Nurses for Planetary Health, o inițiativă a aproximativ 40 de profesioniști din domeniul sănătății „care lucrează pentru a îmbunătăți sănătatea umană prin protejarea planetei”, potrivit paginii de Twitter a grupului .
„Nu cred că oamenii își dau seama de impactul degradării mediului și al schimbărilor climatice asupra sănătății umane”, a declarat Merritt pentru publicația de știri din Columbia Britanică, Castlegar News, în timpul unei demonstrații privind acțiunea climatică săptămâna trecută.
Schimbările climatice din ce în ce mai discutate de marile puteri ale lumii
Schimbările climatice din ultima vreme i-au făcut pe liderii marilor puteri ale lumii să discute din ce în ce mai intens despre măsuri de protecție a mediului. De exemplu, la ultimul summit climatic care s-a desfășurat în Scoția, mai multe state și-au luat angajamentul de a reduce poluarea. Totuși, analiștii au observat faptul că mai mult jumătate dintre delegații de la summit sunt reprezentanții industriilor de petrol și gaze.