O asistentă medicală din județul Cluj a avut o reacție adversă, după ce a fost vaccinată anti-COVID-19
Prima persoană din Cluj, care a fost vaccinată împotriva noului coronavirus, este o asistentă. Se pare că aceasta a suferit o reacție alergică, la scurt timp de la administrarea vaccinului.
În județul Cluj au fost vaccinate în total 165 de persoane împotriva COVID-19. Dintre acestea, o singură persoană a avut o „manifestare alergică ușoară”, potrivit Prefecturii Cluj.
„Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.
Potrivit prefetului, este vorba de o asistentă medicală, care avea alergii, însă nu îi era contraindicat să se vaccineze.
Duminică, 27 decembrie, a început campania de vaccinare anti-COVID-19 în județul Cluj. Aici, prima persoană vaccinată a fost dr. Violeta Briciu, director medical. Au urmat apoi 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.
Asistenta din Cluj a suferit o „reacție alergică ușoară”
Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național, a vorbit, la Antena 3, despre situația asistentei din județul Cluj. El a declarat că a fost vorba despre o simplă „mâncărime”.
„A fost o reacţie alergică uşoară.O reacţie alergică la nivelul membrelor inferioare, evoluţia este foarte bună, nu a fost riscul de reacţie alergică majoră. A mai fost semnalată o reacţie adversă la Suceava”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.
Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din România
Primul român vaccinat împotriva noului coronavirus este o asistentă medicală de la Institutul „Matei Balş”, în vârstă de 26 de ani. Lucrează aici de patru ani, alegându-și meseria în urma unei operații de apendicită. Despre Mihaela Anghel se cunoaște că a îngrijit primul pacient infectat cu noul coronavirus din România.
Ea este asistentă la Institutul Național „Matei Balş”, iar duminică a primit serul de imunizare.
Mihaela Anghel face naveta 30 de kilometri
Mihaela Anghel este din Dâmboviţa, dar locuieşte la 30 de kilometri de Bucureşti. În fiecare zi face naveta ca să ajungă la muncă și spune că meseria şi-a ales-o încă din copilărie, după ce a fost operată de apendicită.
„Aveam în jur de 8 – 9 ani, dar de atunci am zis . Şi am ajuns aici. Cred că atunci când trebuie să ne alegem meseria trebuie să şi simţim că asta vrem cu adevărat şi eu asta simt şi nu aş putea să mă văd făcând altceva. Şi nu aş schimba nimic din ceea ce fac”, a declarat Mihaela Anghel.
La început, Mihaela lucra fără oprire, fiind de gardă de Crăciun, însă acum ia o pauză scurtă. Pe cei dragi îi vede doar cu testul negativ în mână.
„Eu cred că vaccinul este salvarea tuturor“
Mihaela Anghel este de părere că cel mai mult o îngrijorează tinerii care ajung în stare gravă la spital.
„Ne gândim că am putea să fim şi noi în locul lor. Asta e boala şi nu putem să o oprim când vrem noi şi cum vrem noi. Pur şi simplu ne-am învăţat să ne luăm energie şi ne-am gândit că dacă şi noi ne degradăm emoţional nu ajungem nicăieri şi nu am mai putea să tratăm pacienţii. Eu cred că vaccinul este salvarea tuturor. Sper să creadă toată lumea treaba asta pentru că toţi ne-am săturat de acest lucru. E foarte greu”, spune asistenta de la „Balș”.