O asistentă din Olt, care trata pacienți COVID-19, a murit la Terapie Intensivă, din cauza temutului virus

de: Bianca Rebegea
19:15, 26 oct. 2020

În data de 16 octombrie, o femeie în vârstă de 47 de ani, care lucra ca asistentă la Secţia de Medicină internă, din cadrul Spitalului Orăşenesc Balş, s-a infectat cu noul coronavirus. În scurt timp, starea acesteia s-a agravat și a murit la Terapie Intensivă.

Imediat ce a aflat rezultatul pozitiv pentru COVID-19, femeia s-a prezentat pentru internare la Spitalul Orăşenesc Balş. După ce i-a fost efectuată o radiologie, semnele arătau că starea de sănătate se agravează. A fost trimisă apoi la spitalul din Caracal, pentru o tomografie. La acel spital s-a și internat.

„De joi a început să desatureze şi dacă nu mă înşel vineri s-a făcut transferul, în urma insistenţelor pentru un computer tomograf, pentru că a evoluat imaginea radiologică. Noi nu avem computer tomograf, avem numai radiologie. S-a insistat pentru un CT la Caracal, s-a obţinut un CT şi am reuşit să o şi oprească. Nu erau locuri în Terapie Intensivă“, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Balş, notează adevarul.ro.

Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş, suspendată

Luni dimineață, asistenta a decedat la Terapie Intensivă. De asemenea, s-a infectat și o colegă de-ale femeii și a fost transferată la ATI de la spitalul din Slatina.

Astfel, a fost suspendată pentru o săptămână activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş.

„În spital sunt şapte angajaţi infectaţi, toţi de la Secţia medicală, asistenţi şi infirmieri. De astăzi am obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru o săptămână, suspendarea activităţii secţiei Medicină inernă, unde au fost trataţi pacienţii COVID. Se face dezinfecţie completă şi nu se mai internează nimic”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Balş.

Spitalul Orăşenesc Balş nu are Terapie Intensivă destinată pacienţilor COVID-19

„În momentul de faţă încercăm să transferăm toţi pacienţii către alte spitale din judeţ, pentru a putea face dezinfecţie completă pe Medicină Internă, asigurăm numai urgenţele. Ideea ar fi să nu mai facem deloc, nu ştiu dacă vom putea. Se pare că evoluează bine 7-10 zile după care unii din ei, inexplicabil, mai ales cei cu comorbidităţi, probabil când se produce acea furtună de citokine, despre care nu prea ştie nimeni mare lucru“, a mai spus managerul Spitalului Orăşenesc Balş.

Familia asistentei a fost confirmată pozitiv cu COVID-19

Nici familia asistentei nu a scăpat de temutul virus. Din fericire, membrii acesteia se bucură de o evoluție favorabilă și au primit dreptul de a merge acasă.

„Şi familia are, acum nu ştiu dacă s-a infectat ea din spital şi a dat familiei. A fost şi familia confirmată, cu evoluţie favorabilă, pleacă astăzi la domiciliu. În momentul de faţă toată lumea e distrusă, mai mult fetiţa (n.r. – fata asistentei are 16 ani), vă daţi seama. E cumplit, este cumplit“, a mai spus managerul spitalului din Balş.

Luni, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 38 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în Olt.

Așadar, de la începutul pandemiei, numărul total de îmbolnăviri în Olt a ajuns la 3145 de cazuri.