Numeroși angajați din domeniul medical din Iași sunt bolnavi de cancer. Sindicatul Sanitas Filiala Iași i-a ajutat financiar pentru a se trata
Membri ai Sindicatului Sanitas Filiala Iași care lucrează în spitalele din Iași au fost diagnosticați cu cancer. Pe lângă infecția cu coronavirus, mulți asistenți și infirmieri au fost tratați și de alte afecțiuni, multe dintre ele fiind foarte grave. În 2020, un membru a fost dignosticat și cu o boală rară
Sindicatul Sanitas Filiala Iași a fost alături de mai mulți membri care au fost diagnosticați cu boli oncologice. O parte dintre ei au fost sprijiniți să plece în altă țară, acolo unde au mai primit o șansă de supraviețuire. Din fericire, cei care au plecat pentru a primi tratamentul se simt mult mai bine. Astfel de cazuri au impresionat și au pus într-o oarecare umbră infecția de COVID-19. Asta pentru că șansele de supraviețuire au fost mult mai mici, iar lupta dintre viață și moarte a fost mult mai dură. În anul 2020, medici, asistenți, infirmieri, personal TESA și nu numai au fost infectați cu coronavirus. Mulți încă se mai confruntă cu sechele și încearcă să se recupereze.
Iulian Cozianu: „Cele mai dramatice cazuri întâlnite sunt cele oncologice”
Asistenți medicali și infirmieri ieșeni, care au ajutat zeci de pacienți pentru a se trata și a ajunge cu bine la familii, au ajuns să fie la rândul lor internați. Anul trecut, nu doar infecția cu COVID-19 a afectat zeci de angajați din domeniul sanitar, ci și cancerul.
„Am avut foarte multe cazuri, cele mai dramatice fiind cele oncologice. Am colegi care au plecat prin străinătate pentru tratament, aveau speranțe foarte mici, știau că este ultima șansă. I-am ajutat financiar. Cazurile oncologice te afectează din punct de vedere uman, sunt momente de viață și de moarte. Sunt colegi care au fost la tratament și se simt mai bine. Nu avem o statistică a numărului membrilor sindicatului din rândul personalului medical cu probleme de sănătate, dar au fost cazuri de cancer sau care necesitau proteze, dar și un coleg cu o boală rară.
În ultimul an am avut cazuri complicate ale infecției cu coronavirus, mulți au făcut o formă gravă și au rămas cu sechele și nici până astăzi nu au terminat recuperarea. Nu au fost pierderi de vieți din acest motiv, cu excepția unei colege de la Spitalul «C.I. Parhon»”, a declarat Iulian Cozianu, președintele Sindicatului Sanitas Filiala Iași.
Ieri, în județul Iași au fost două decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus
De le debutul pandemiei COVID-19, în județul Iași au decedat 527 de bolnavi, iar 31.417 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Ieri, pe data de 2 februarie 2021, au fost declarate 85 de cazuri noi de COVID-19, numărul infectărilor fiind în continuă scădere. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.189 au fost externate. Referitor la gradul de ocupare al paturilor din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 266 de paturi, din care 45 sunt paturi ATI astfel: nouă ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cinci la Spitalul de Pneumoftiziologie, șase paturi la Spitalul Municipal Pașcani, patru la Spitalul de Recuperare, șapte paturi ATI la Spitalul C.F. Iași și 14 la Spitalul de Neurochirurgie.
De asemenea, mai erau libere patru paturi ATI: un pat la Spitalul de Pneumoftiziologie, un pat la Spitalul de Recuperare și două paturi la Spitalul de Neurochirurgie. În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 326 de paturi: 108 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, șase paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 28 de paturi la Spitalul Hârlău, 20 de paturi la Spitalul de Recuperare, 59 de paturi la Spitalul C.F Iași, 14 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 19 paturi la Spitalul Militar, 72 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani