Avioane care trag steagul italian vor trece pe deasupra construcţiei, în timp ce va fi intonat imnul naţional. Sergio Mattarela, preşedintele italian, va fi primul care va traversa oficial podul, proiectat de arhitectul italian Renzo Piano. Numele victimelor vor fi citite cu voce tare, deşi familiile refuză să fie prezente, scrie msn.com.
„Nu vom participa la inaugurare, nu vrem ca tragedia să fie transformată în carnaval. Un astfel de eveniment era binevenit dacă podul ar fi fost dărâmat şi construit unul nou, nu după ce a murit cineva”, a declarat Egle Posseti, a cărei soră a murit în 2018, când vechiul pod Morandi s-a prăbuşit.
Momentul în care podul din Italia s-a prăbuşit, surprins de un martor
Un pod al autostrăzii A10 din zona Genova, Ponte Morandi, s-a prăbuşit, pe data de 15 august 2018. Cel puţin 35 de maşini au căzut, iar serviciile de urgenţă, citate de presă italiană, zeci de morţi deja, iar numărul celor decedaţi a crescut de la ora la oră, bilanțul ajungând la 43.
Un pod rutier din zona Genova – Ponte Morandi – s-a prăbuşit odată cu maşinile aflate pe el. Bilanţul oficial inidica la prima oră după producerea tragediei indica cel puţin 35 de persoane decedate, printre care şi un bebeluş.
În plus, cel puţin cinci răniţi au fost găsiţi în stare critică. Două persoane au murit în imobilele aflate sub podul prăbuşit.
Însă, pe lângă atât de multă suferinţă, a existat şi un mic miracol. Un bărbat aflat sub podul care s-a prăbuşit spune că este „un miracol” că a supravieţuit. Bărbatul de vârstă mijlocie a spus presei italiene că se afla în faţa camionului sau, sub pod, în momentul producerea tragediei, şi cu toate acestea a supravieţuit.
Momentul producerii tragediei a fost filmat de un bărbat aflat în zonă!
Un pod din Cluj s-a rupt din cauza traficului greu. Podul avea aproximativ 70 de ani
Incident uluitor în Cluj. Un pod de pe drumul județean DJ 748B, care asigura accesul spre trei localități din comună Poieni, județul Cluj, s-a rupt, luni. Primarul comunei spune că podul avea aproape 70 de ani vechime și că acesta a cedat din cauza traficului greu.
Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a declarat că podul asigura accesul spre localitățile Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului. Edilul susține că drumul județean este în reparații, printr-un proiect european în valoare de 27 de milioane de euro, și că în zonă traficul greu a crescut în ultima perioadă.
„A crescut traficul cu mașini de mare tonaj. Podul era vechi, de aproape 70 de ani. În 2010 am avut și inundații, atunci am crezut că o să cadă, dar a rezistat. Ieri (luni-n.r.), într-un minut, efectiv s-a scufundat”, a spus Gheorghe Boca. Acesta a precizat că nu au fost înregistrate victime.
Edilul susține că în cursul nopții a fost amenajat un pod tubular, care a permis reluarea, marți dimineață, a circulației pentru mașinile mici. Pe podul provizoriu se circulă pe o singură bandă și a fost montat un sistem de semaforizare. „Camioanele trebuie să ocolească. Cele care vin dinspre Oradea au puțin de ocolit, dar cele care vin dinspre Cluj au cam 50 de kilometri în plus”, a mai spus primarul din Poieni.