Prima pagină » Actualitate » Nou semn de circulație poate aduce amenzi prin poștă! Ce înseamnă cercul verde pentru șoferi
Nou semn de circulație poate aduce amenzi prin poștă! Ce înseamnă cercul verde pentru șoferi

Nou semn de circulație poate aduce amenzi prin poștă! Ce înseamnă cercul verde pentru șoferi

17 aug. 2024, 20:40,
în Actualitate

Un nou semn de circulație de culoare verde a fost introdus într-o țară europeană. Culoarea, mai puțin utilizată în rândul indicatoarelor rutiere i-a făcut curioși pe internauți.

Un nou semn de circulație de culoare verde a fost introdus într-o țară din Europa. Culoarea indicatorului rutier, rar întâlnită, a atras atenția șoferilor și a internauților. După cum știm, un șofer bun nu trebuie să aibă doar abilități excelente de conducere. Acesta trebuie și să cunoască bine numeroasele semne rutiere întâlnite pe drum, care indică diverse situații sau obligații. Dacă urmează să pleci cu mașina în Europa, trebuie să știi că un nou semn de circulație de culoare verde urmează să fie introdus.

Noul semn de circulație de culoare verde, introdus în Spania

Direcția Generală a Traficului (DGT), entitatea însărcinată cu asigurarea unor drumuri mai sigure, actualizează și proiectează în permanență noi indicatoare pentru a asigura un trafic sigur. Aceste indicatoare impun o serie de restricții care împiedică orice șofer să își pună în pericol viața sa și a celorlalți.

Pentru a ușura mobilitatea între țările membre, Uniunea Europeană a unificat un set de semne rutiere comune, fiecare având o semnificație specifică ce indică o obligație rutieră care trebuie respectată. Această inițiativă de standardizare provine din Convenția de la Viena din 1968.

Aceste semne se prezintă sub trei forme:

Circulare: Semnele circulare indică interdicția sau obligația.
Triunghiulare: semnele triunghiulare indică pericolul.
Noile indicatoare în formă de cerc, de culoare verde.

Recent, semnul de circulație verde a fost văzut în Franța și i-a pus în dificultate pe șoferi. Semnul circular a atras atenția conducătorilor auto, fiind foarte diferit, comparativ cu semnele de circulație deja existente și bine-cunoscute de șoferi, potrivit AS.

Acest nou semn cu margini verzi indică prudență și sugerează o viteză maximă recomandată pe șosea, deși aceasta nu este obligatorie. Astfel, sensul lui nu este altul decât de a recomanda. Aceste margini verzi, spre deosebire de cele roșii, nu indică o obligație strictă, ci mai degrabă o recomandare. Indicatorul sugerează o viteză care este indicată pentru menținerea siguranței pe o anumită porțiunie de drum, dar nu impun o limităcare trebuie respectată sub riscul sancțiunii. Mai exact, respectarea vitezei menționate pe un indicator cu margine verde este opțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`