Noile simptome provocate de Covid. Cum îți dai seama că ai fost infectat cu acest virus

de: BZI.ro
10:18, 05 oct. 2023

Pentru a identifica faptul că suferi de virus, este important să fii conștient de noile simptome care anunță Covidul. De asemenea, este esențial să consulți un profesionist medical pentru o evaluare adecvată și un test pentru confirmare.

Simptomele Covid-19 pot varia de la ușoare până la severe și pot apărea la 2-14 zile după expunerea la virus. La moment virusul poate fi identificat după următoarele simptome. Astfel, dacă suferi de febră și frisoane, tuse persistentă, dificultăți respiratorii sau senzație de lipsă de aer. De asemenea, în cazul în care oboseala și slăbiciunea generală persistă ar trebui să apelați la un medic după ajutor.

Noile simptome provocate de Covid. Cum să te ferești de acest virus

Printre noile simptome provocate de Covid se numără dureri musculare sau în gât, dureri severe de cap, greață sau vărsături, diaree. Persoanele care se află în grupul de risc sunt cele cu vârsta înaintată. prezența altor condiții medicale preexistente (cum ar fi diabetul, hipertensiunea, boli cardiace) și sistem imunitar slăbit.

Este foarte important să știți și de unde se ia virusul. Astfel, virusul pătrunde în organism din cauza contactului direct cu picături respiratorii de la o persoană infectată. Atingerea suprafețelor contaminate și apoi atingerea feței sau ducerea mâinii la gură, nas și ochi.

Clar că deja măsurile de protecție sunt cunoscute de toate persoanele. Printre cele mai importante se numără purtarea măștilor faciale, păstrarea distanței sociale,  spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și evitarea mulțimilor și a locurilor aglomerate. De asemenea, foarte importantă este izolarea și testarea în caz de expunere sau apariția simptomelor

Când este indicat să apelezi la ajutorul unui specialist?

Este foarte important să apelați după ajutorul unui medic dacă observați că suferiți de simptome severe, cum ar fi dificultăți respiratorii severe, dureri persistente în piept și confuzie sau lipsă de capacitate de a te trezi.

Este important de menționat faptul că tratamentul specific pentru COVID-19 trebuie prescris de un profesionist medical. Dacă aveți simptome ale COVID-19 sau ați fost confirmat că sunteți infectat, este crucial să urmați sfaturile medicului și să nu vă auto-medicați.

Cu toate acestea, există anumite măsuri și sfaturi generale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor ușoare ale COVID-19 și la menținerea stării generale de sănătate, printre acestea se numără odihna adecvată. Aceasta este esențială pentru a permite corpului să lupte împotriva infecției. Asigurați-vă că vă odihniți suficient și dormiți bine noaptea.

Cum să ameliorezi manifestarea simptomelor provocate de boală. Indicații utile oferite de medici

Hidratarea corespunzătoare este crucială. Beți multă apă, supe și alte lichide pentru a vă menține hidratați. Folosiți medicamente antipiretice pentru a reduce febra, cum ar fi paracetamolul (acetaminofenul) sau ibuprofenul, conform indicațiilor medicului sau farmacistului.

Monitorizați simptomele și contactați medicul dacă acestea se agravează. Este important să vă adresați profesionistului medical pentru orice modificare a stării de sănătate. Respirarea aerului umed, de exemplu, inhalând aburi dintr-un recipient cu apă fierbinte, poate ajuta la ameliorarea senzației de congestie și disconfort respirator.

Consumați alimente sănătoase și echilibrate pentru a vă susține sistemul imunitar. Evitați consumul de alcool și tutun. Rămâneți izolați pentru a preveni răspândirea virusului și evitați contactul cu alte persoane, inclusiv membrii familiei, în măsura posibilă. Chiar dacă sunteți izolat, mențineți legătura cu prietenii și familia prin apeluri telefonice sau videoclipuri pentru a evita izolarea socială.

Nu luați medicamente fără recomandarea medicului atunci când observați că manifestați noile simptome provocate de Covid. Anumiți agenți farmaceutici pot interacționa negativ cu alte medicamente pe care le-ați putea lua. Rețineți că acestea sunt sfaturi generale și nu înlocuiesc consultul medical adecvat. Dacă aveți simptome severe sau orice alt motiv de îngrijorare, căutați ajutor medical cât mai curând posibil.