Prima pagină » Local » Noi oportunități pentru ieșenii care își doresc să facă reconversie profesională. Care va fi remunerația pentru participanții la acest curs

Noi oportunități pentru ieșenii care își doresc să facă reconversie profesională. Care va fi remunerația pentru participanții la acest curs

31 ian. 2023, 02:00, 3 ,
Andreea IRUC în Local

Compania Continental Iași a lansat luni, 30 ianuarie 2023, o nouă ediție a programului Continental Entry Training Program (CETP). Acest curs este dedicat absolvenților de studii superioare care doresc să facă o reconversie profesională sau să-și îmbunătățească nivelul de cunoștințe în dezvoltarea de software pentru produse automotive

CETP este un program intensiv de pregătire ce va începe pe 9 martie 2023 și va dura 15 săptămâni. Acest curs își propune să ofere șansa unei cariere în dezvoltarea software tuturor celor interesați să facă parte din echipa Continental Iași.

În cadrul programului CETP pot participa absolvenții de studii superioare din orice domeniu, tehnic sau non-tehnic, iar înscrierile se pot face până pe 3 februarie 2023. După finalizarea înscrierilor se va face o selecție de doar 30 de persoane care vor beneficia de aceste cursuri.

Noi oportunități pentru ieșeni: Curs de reconversie profesională

sediul Continental Iasi

Compania Continental Iași a lansat luni, 30 ianuarie 2023, o nouă ediție a programului Continental Entry Training Program (CETP)

Continental Entry Training Program a ajuns la a XI-a ediție. Cele 30 de persoane alese după preselecții vor putea beneficia de cursuri intensive la sediul companiei de pe Bd. Poitiers, câte 6 ore pe zi, învățarea noțiunilor de programare în C (microcontrollere și procese de dezvoltare software), acces la o gamă variată de exerciții și proiecte practice, interacțiunea cu traineri experimentați, remunerare pe timpul derulării programului și posibilitatea de a lucra în cadrul companiei după terminarea programului de pregătire.

„Continental Entry Training Program a ajuns deja la a XI-a ediție și a demonstrat că este o oportunitate bună pentru absolvenții care își doresc să înceapă o carieră în software development sau testing, dar au nevoie de o bază de cunoștințe teoretice și practice. Mai mult, într-un mediu economic atât de instabil observăm de câțiva ani un interes deosebit pentru reconversia profesională din domenii non-tehnice, iar CETP este programul ideal în această direcție”, declară Anda Merlușcă, manager Resurse Umane la Continental Iași.

Ce remunerație ar putea primi participanții la acest curs

un angajat continental, lucrand in a fabrica o anvelopa

Continental este prezentă în Iași din 2006 și are peste 2.000 de angajați

Continental este prezentă în Iași din 2006 și are peste 2.000 de angajați. În parteneriat cu mediul universitar local și internațional, specialiștii din Iași lucrează în proiecte dedicate mașinilor și orașelor inteligente.

În 2022, la ultima ediție CETP au aplicat peste 400 de persoane, dintre care aproximativ 60 la sută aveau experiență sau studii în domenii non-tehnice, precum psihologie, teologie, arte, comunicare și relații publice, finanțe – bănci, drept, geografie, asistență medicală, tehnică dentară, farmacie sau medicină generală. De asemenea, 22 dintre cei 30 de participanți la programul CETP 2022 sunt deja angajați în cadrul Continental Iași.

„Remunerarea variază în funcție de experiența fiecărui candidat și se discută în cadrul interviului avut cu fiecare în parte”, menționează Mihaela Nițu, specialist în comunicare al companiei Continental, în legătură cu noile oportunități pentru ieșenii care își doresc să facă reconversie profesională.

Comentarii
  • Nu va mai lasati pacaliti; zicala „pe afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardu” se aplica perfect la Continental. Au suferit prea multi de pe urma lor. Nu se merita!!!!

  • Nu va mai lasati pacaliti; zicala „pe afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardu” se aplica perfect la Continental. Au suferit prea multi de pe urma lor. Nu se merita!!!!

  • IT-ul non IT

    Adevărul e că doar o cruce mare făcută de un teolog IT-ist mai poate salva Continentalul de la o rușine mai mare decât cea de acum. Ar trebui să dea de gândit cititorilor de ce nu e în stare firma asta să recruteze absolvenți cu diplome în domeniu și apelează la programe de reconversie profesională, într-un oraș unde există 3 facultăți de profil (Info Cuza, AC și IEEIA Gh. Asachi). Sunt așa slab pregătiți absolvenții încât mai degrabă recrutezi oameni non tehnici pe care speri să-i transformi în ce vrei? Sau sunt buni dar nu sunt suficienți absolvenții din 3 facultăți – vorbim de câteva sute anual? Sau pentru că dați salarii derizorii încât personalul IT mai serios nici nu vă ia în calcul în căutarea unui loc de muncă. Chiar nu observă nimeni că IT ul din Continental e ultima șansă pentru mulți de a-și spune „software developer” înainte de a se resemna și a pleca la cules de căpșuni în Spania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`