Noi oportunități de dezvoltare oferite elevilor în LIIS ONLINE prin proiectele europene

de: BZI.ro
14:02, 07 dec. 2020

Matematica a devenit un liant între școli europene, iar activitățile proiectului Erasmus+ nr. 2019-1-CZ01-KA229-061331-3, intitulat  International Math Pupils, derulat în parteneriat cu școli din Republica Cehă, Grecia au avut un impact deosebit asupra eficienței rezolvării problemelor și asupra abilităților de comunicare. Activitățile derulate anul acesta școlar în cadrul proiectului, sub îndrumarea profesorilor – Ana Maria Andrei, Ines Crețu, Rodica Leontieș, Andrei Nedelcu, Lăcramioara Popa, Cristina Timofte (manager proiect) au stimulat transferul de strategii didactice online între școlile partenere și au contribuit la dezvoltarea competențelor elevilor de a lucra în echipă. Proiectul are un buget de 15510 euro și continuă până în 2021. 

Un alt proiect desfășurat în perioada septembrie 2020 – august 2022 la care Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași participă în calitate de partener este proiectul Erasmus+ nr. 2020-1-BE02-KA229-074792_4, intitulat Let’s Build Word Towers Together, împreună cu 4 școli din Belgia, Turcia, Italia și Polonia.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză a elevilor din grupul țintă și implementarea metodelor interactive, a instrumentelor digitale. Se va organiza în cadrul proiectului și un Festival al Vocabularului. Proiectul este coordonat de profesor Lăcrămioara Popa și are un buget aprobat de 21480 euro.

Preocupările Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași de a dezvolta competențele antreprenoriale la elevii de liceu s-au materializat și prin organizarea unor companii sociale, prin planificarea activităților în cadrul companiei, precum prin producerea resurselor digitale suport. Proiectului Erasmus+ nr. 2020-1-ES01-KA229-081904_5, intitulat Let’s Bring Dreams To Reality reunește parteneri din România, Spania, Turcia, Italia, Cehia și Portugalia. Pregătirea simulării companiei este realizată de cei  21 elevi din clasele IX – XI din echipa de proiect, îndrumați de profesorii: Narcisa Adochiei, Ana Maria Andrei, Anamaria Ghiban, Cristina Fulop, Lăcrămioara Popa (manager proiect), Adina Romanescu. Bugetul proiectului este de 30810 euro și va finanța întâlniri internationale între elevi și profesori din școlile partenere, activități de învățare și realizarea resurselor/produselor educaționale care vor facilita schimbul de bune practici în dezvoltarea antreprenorială a elevilor.