Noi campanii ale polițiștilor din Iași. Iată unde s-au desfășurat
În baza proiectului „Fii precaut! Evită înșelăciunile!”, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Clubul pentru Pensionari „Mircea cel Bătrân”, din municipiul Iași. În cadrul activității au fost prezentate scopul, obiectivele și perioadele de derulare a proiectului „Fii precaut! Evită înșelăciunile!”. De asemenea, au fost descrise principalele metode de înșelăciune folosite și au fost oferite recomandări preventive, cetățenii fiind îndrumați să verifice anumite informații. Astfel, cei prezenți au fost sfătuiți să nu ofere bani persoanelor necunoscute și să nu primească în locuință persoane care pretind că sunt de la diferite societăți decât după solicitarea legitimației. La activitate au participat 20 de persoane și au fost distribuite 20 de pliante și 3 afișe cu mesaje aferente campaniei.
În aceeași perioadă, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași au desfășurat o activitate preventivă, la Liceul Teoretic „Waldorf”, din municipiul Iași. În cadrul activității au fost prezentate prevederi ale Codului Penal, referitoare la mai multe infracțiuni și sancțiunile aplicate în cazul comiterii unor fapte de natură penală. De asemenea, elevilor le-au fost transmise modalități concrete de prevenire a faptelor penale și contravenționale, iar aceștia au fost informați cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale, dar și a regulamentului școlar. La activități au participat 30 de elevi și un cadru didactic.
O altă campanie
În cadrul programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor și a proiectului „S.P.I.C.E”, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, în colaborare cu reprezentanți ai C.P.E.C.A. Iași au desfășurat două activități informative, la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă”, din comuna Hălăucești. Scopul urmărit a fost acela de a a informa elevii cu privire la efectele consumului de substanțe psihoactive și riscurile asociate consumului acestora. De asemenea, elevii au primit informații referitoare la măsurile ce trebuie cunoscute și aplicate pentru siguranța personală, în familie, la școală sau pe stradă. Întâlnirea cu elevii a avut un caracter interactiv și a îmbinat problematica preventivă cu spețe concrete, informațiile și mesajele transmise de polițiști fiind adecvate vârstei și nivelului de înțelegere al elevilor. La activități au participat aproximativ 280 de elevi și 10 cadre didactice.