Nivelul potrivit de umiditate a aerului ar putea fi o armă în lupta cu COVID-19
Umiditatea relativă influențează puternic răspândirea virusurilor printre oameni. Camerele uscate și aerul condiționat cresc riscul de infecție, este concluzia la care au ajuns cercetătorii indieni și germani.
Oamenii de știință spun că este necesară adoptarea unor standarde privind nivelul de umiditate din clădirile publice și din mijloacele de transport în comun.
În aceste condiții, cercetătorii recomandă menținerea unei umidități optime între 40 și 60%.
Ce se întâmplă în locurile cu umiditate mare
În locurile cu aer umed, picătura virală – care conține apă, săruri, substanțe organice și virusuri – crește, se îngreunează și cade mai repede. Astfel, scade riscul ca alte persoane să inhaleze picăturile infecțioase.
În schimb, în aerul uscat, picăturile se micșorează prin evaporare, devin mai ușoare, ajung mai departe și plutesc mai mult în aer. Ar putea fi o explicație și pentru creșterea din ultima vreme a cazurilor de infecție în țările europene, unde este vară.
Bilanț negru coronavirus, sâmbătă 22 august. Un nou record de pacienți la AŢI
Bilanț negru coronavirus, sâmbătă 22 august. Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă a treecut azi de pragul de 500 de bolnavi, în condițiile în care numărul maxim de paturi AŢI la nivel național este de 1000.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.189 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.