Nicolae Ciucă, prezent la Iași. Liderul PNL va participa și la Seara Valorilor – UPDATE
This browser does not support the video element.
Nicolae Ciucă, președintele PNL, a venit la Iași. Acesta a ascultat din mulțime Sf. Liturghie săvârșită cu ocazia sărbătorii Sf. Cuvioase Parascheva din Iași.
Liderul Partidului Național Liberal va participa și la Seara Valorilor.
UPDATE 3: UPU a fost extins cu o suprafață de 2357, 89 mp. Clădirea are o structură compusă din demisol, parter, etaj I cu acces la heliport.
Extinderea s-a făcut de la 5 paturi la 34.
UPDATE 2: Nicolae Ciucă vizitează Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de copii Sf. Maria din Iași. Prezenți sunt și Costel Alexe, Constantin Dolachi și Alexandru Muraru.
„Mă bucur să revin la spitalul pediatric. Este un demers cât se poate de important, care răspunde tuturor cetățenilor din zona Moldovei. Am înțeles că este singură unitate de urgență pentru copii din zona Moldovei, nu mai este una până la București. Mi-a plăcut că există o colaborare cu Republica Moldova și cazurile grave de dincolo de Prut sunt trimise la Iaşi”, a transmis Nicolae Ciucă.
UPDATE: Nicolae Ciucă s-a retras din mulțime și a plecat în Primăria Iași, unde cel mai probabil va purta discuții cu primarul Mihai Chirica, viceprimarul Daniel Juravle, președintele CJ Iași, Costel Alexe și deputatul Alexandru Muraru.
Seara Valorilor la Iași
Astăzi, începând cu ora 17:00, la Palatul Roznovanu va fi organizat evenimentul dedicat omagierii personalităților locale și naționale. Ținute alese, parfumuri scumpe și muzica pe fundal vor face din „Seara Valorilor” un eveniment cu adevărat deosebit. Invitații se vor delecta cu brânzeturi fine și băuturi rafinate.
Astfel, invitații vor putea degusta preparate alese din bufetul suedez pus la dispoziție. Printre acestea se numără selecții de brânzeturi fine, platouri tradiționale, platouri italiene și gustări calde.
„Meniu gustări reci: selecție brânzeturi, nuci și fructe uscate (cedar, parmezan, gorgonzola, gouda, mozzarella buffala, pecorino, nuci, migdale, caise, prune uscate, merișoare). Mixt bruschete: vinete coapte cu sos tahini, zacuscă cu ciuperci de pădure, crema brânză cu bresaola, avocado cu somon, cremă de brânză de capră și chivas Voulevant. Guacamole cu creveți, salsa tone cu roșii uscate, cremă de brânză cu somon”, se arată pe SEAP.
Din meniul pentru invitați nu vor lipsi platourile tradiționale și cele italiene.
„Platouri tradiționale: rulou din mușchiuleț de porc afumat cu cremă de brânză de capră, piept de porc afumat cu cimbrișor, cârnăciori din porc și vită, pastramă de vită, pastramă de oaie. Platouri italiene: grisine cu prosciutto, coșulețe bresaola, parmesan, roșii cherry și rucola, rulouri mortadele cu fistic și rucola. Salată tabuleh, salată de crudități cu creveți sau file vită. Mixt măsline fără sâmburi (negre, verzi, calamata). Falafel”, vor mai fi în meniu.
Nici gustările calde nu vor lipsi de pe masa invitaților. Fie preparate cu pește sau cu carne de porc, aceștia vor avea o gamă variată de produse.
„Gustări calde: file doradă cu sos de lămâie și unt, file de biban de mare cu ulei de măsline și ierburi aromatice, Vitello tonnato (felii mușchi de vită cu sos tonat), frigărui pui galben aromatizat la grătar, Rattatuile de legume (mix legume condimentate trase la tigaie cu ulei de măsline). Frigărui mușchi de porc cu rozmarin, sos de piper verde și sos brun, sărmăluțe în foi de vie, cartofi copți aromatizați cu rozmarin și salvie, asortiment focaccia și pâinițe integrale.
Desert: Panna Cotta cu dulceață de cireșe amare, Tiramisu cu marsalla, Cannoli Siciliani cu ricotta, fistic și ciocolată, plăcintă cu măr, plăcintă cu dovleac, brânzoaice, apă, suc, cafea”, se mai arată în meniu.