Prima pagină » Actualitate » Nelu Tătaru consideră că valul al doilea de COVID poate fi un pericol uriaș pentru România
Nelu Tătaru consideră că valul al doilea de COVID poate fi un pericol uriaș pentru România

Nelu Tătaru consideră că valul al doilea de COVID poate fi un pericol uriaș pentru România

09 sept. 2020, 23:05,
George Cristian în Actualitate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a vorbit, într-un interviu pentru un post de televiziune, de faptul că România se confrunta cu un pericol uriaş în ceea ce priveşte venirea celui de-al doilea val de COVID.

România este expusă celui de-al doilea val de COVID, iar acesta poate fi mai devastator decât primul. Nelu Tătaru menţionează faptul că şi gripă sezoniera va şubrezi corpul uman.

Nelu Tătaru consideră că un al doilea val de COVID ar putea avea urmări grave în România

Într-un interviu acordat pentru Digi24, Nelu Tătaru a menţionat faptul că orice pandemie a ţinut, în istoria umanităţii, maxim 2 ani. Totuşi, în cazul gripei spaniole, al doilea val a fost mult mai agresiv decât primul. Nelu Tătaru considera faptul că, în România se va produce cel de-al doilea val şi ca şi gripă sezoniera va avea un rol important în contextul pandemic din lume. Ministerul Sănătății a pregătit deja 500.000 de vaccinuri din necesarul de 3 milioane:

„Haideți să terminăm valul unu. În general orice pandemie a mers pe durata unui an sau un an și jumătate spre doi. Dacă ne amintim de gripă spaniolă au fost patru valuri, iar al doilea a fost mai important ca primul. Totuși vorbim de 100 de ani distanță și cred că am evoluat noi ca omenire și ca activitate medicală.

Ne așteptăm și la valul doi de infectări, dar el depinde foarte mult de valul unu.

Gripă sezonieră va șubrezi organismul. În contextul în care pregătim această toamnă avem acele 3 milioane de vaccinuri, iar din informațiile noastre sunt cumpărate deja 500.000 de vaccinuri. Recomandarea este să ne vaccinăm, mai ales cei care sunt în grupele de risc. Măcar să facem vaccinul pentru bolile pentru care putem”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la postul Digi24.

Nu suntem Dumnezei, iar pandemia nu se rezolvă în spitale ci în societate

Ministrul a făcut o declaraţie în contextul numărului ridicat de cazuri de COVID-19 din România. Acesta este de părere că pandemia de COVID-19 nu se tranşează neapărat în spitale ci mai ales în societate prin respectarea tututor reglementarilor impuse de autorităţi. Medicii din prima linie au dus şi duc o luptă acerba pentru salvarea vieţilor pacienţilor din Terapie Intensivă. În România, în aceste momente, în secţiile de Terapie Intensivă se afla aproximativ 180 de pacienţi intubulari, susţine Tătaru:

„Noi nu suntem dumnezei. Lupta o ducem până la capăt. Lumea ce ar trebui să înțeleagă din acest moment: această pandemie nu se tranșează în spital, această pandemie se tranșează în prespital”, adică în societate, a spus Tătaru.

Conform ministrului, dacă regulile din societate, în context pandemic, sunt respectate, avem o scădere a transmiterii comunitare și efectiv o scăderea numărului de cazuri noi.

Tătaru recomandă „ prezentarea rapidă la un medic sau menținerea sau regăsirea legăturii cu cel mai bun prieten al nostru, medicul de familie”.

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: ”Septembrie este o lună în care vom simți o creștere de la o zi la alta”

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: ”Septembrie este o lună în care vom simți o creștere de la o zi la alta”. Ministrul Sănătății atenționează că două evenimente viitoare pot duce la o explozie a numărului de cazuri: începerea școlii și alegerile locale. Tătaru precizează că spitalele sunt pregătite să primească pacienții, însă multe dintre acestea nu vor face față dacă situația se va agrava.

„Septembrie este o lună în care vom simți o creștere de la o zi la alta. Am avut la începutul lunii redeschiderea restaurantelor, vom avea redeschiderea școlilor și grădinițelor și la finalul lunii alegerile locale. Vă dați seama că toate sunt situații care contribuie la creșterea riscului epidemiolog, dar sper să putem face față și să rămânem pe același platou,” a afirmat ministrul Sănătății, informează Realitatea Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`