Negresă pufoasă și însiropată: Desertul copilăriei pentru întreaga familie
Un deliciu pentru sărbători este negresa pufoasă și însiropată. Această prăjitură cu siguranță va place tuturor musafirilor, fiind desertul perfect pentru masa de Revelion. Negresa este o prăjitură extrem de ușor de făcut, fiind necesare foarte puține ingrediente.
Negresa pufoasă se numără printre cele mai preferate prăjituri a copilăriei. Bunica mereu pregătea în vacanțele de iarnă cele mai bune prăjituri, însă preferata tot negresa însiropată era. Această prăjitură poate fi pregătită din ingredientele pe care orice gospodină le are în bucătăria sa. Pentru a pregăti negresa, bunica folosea câte un borcan de dulceață extrem de bună.
Negresa pufoasă și însiropată: Tot ce ai nevoie pentru un desert perfect
Pentru a reuși să obții un desert desăvârșit ai nevoie de 4 ouă, 150 g zahăr, 6 linguri de făină și 3 linguri de cacao. Pentru a obține o negresă pufoasă, bunica folosea și un pliculeț de praf de copt. Pentru sos, ea folosea 150 ml de lapte, zahăr pe cât de dulce dorea și cacao. De asemenea, pentru a obține o negresă extrem de delicioasă, bunica folosea și 100 g de unt.
Uneori, pentru a obține o aromă extrem de apetisantă, bunica mai folosea și un pliculeț cu zahăr vanilat. Pentru a pregăti acest desert foarte bun, bunica folosea un vas spațios în care amesteca toate ingredientele.
Zahărul, zahărul vanilat, cacaoa, bunica le punea într-un vas, la care adăuga treptat laptele și uleiul. Bunica amesteca toate ingredientele foarte bine până amestecul se omogeniza bine. Ulterior, ea punea toate ingredientele pe foc, lăsându-le să dea în clocot. Din compoziția aflată pe foc, bunica oprea o cană de sirop, pe care o lăsa să se răcească. Ulterior, după ce siropul se răcește, bunica îl amesteca cu 5 gălbenușuri.
Secretele bunicii pentru o prăjitură delicioasă: Ce adăuga bunica pentru o negresă perfectă
De cele mai multe ori, bunica folosea și o cană plină cu bucăți mari de nucă. Nucile erau adunate de toți nepoții toamna din nucul din grădină. Bunica nu punea nuca întreagă, ea o măcina foarte bine, până când aceasta devenea praf. Nuca măcinată, bunica o adăuga în restul siropului de ciocolată. Ulterior, ea amesteca făina cu pliculețul de praf de copt, adăugând și albușurile.
Înainte de a adăuga albușurile, bunica le bătea foarte bine, până când acesta era spumă. De asemenea, bunica mai adăuga și câteva bucăți mari de nucă dar și dulceața, să se simtă atât aroma lor cât și gustul acestora.
Din moment ce compoziția era pregătită, bunica o turna în tava ei. Tava bunicii era foarte grea, fiind făcută dintr-un fier foarte calitativ. Nici un nepoțel nu putea să o ajute să pună negresa la copt, doar bunica se isprăvea cu acest lucru.
Bunica mereu preîncălzea bine cuptorul, fiind nevoie doar de 30 minute pentru a coace negresa. De fiecare dată înainte de a scoate negresa din cuptor, bunica efectua un test. Cu siguranță orice gospodină știe despre testul scobitorii. Acesta este indicat și pentru verificarea scobitorii.
Cum servea bunica negresa: Așa obții cel mai savuros deliciu
Din moment ce era gata negresa, bunica scotea tava din cuptor, turnând peste blat siropul de cacao rămas. De asemenea, pentru a obține o aromă desăvârșită, bunica adăuga și puțină esență de rom. Ea nu o adăuga pur și simplu, chiar și esența de rom era pusă într-un anumit mod. Esența era întinsă cu dosul unei linguri pe toată suprafața prăjiturii, astfel reușind să obțină o aromă a prăjiturii extrem de apetisantă.
Pentru a obține o negresă pufoasă și însiropată, bunica mai punea desertul la copt pentru încă 10 minute, după ce o ungea cu esență de rom. Pentru a servi deliciul, ea o tăia în pătrate sau dreptunghiuri, pe care le presăra cu pudră de zahăr.