Negresă de post cu banane. Cum să obții textura specifică a acestei prăjituri mult apreciate

de: BZI.ro
10:37, 25 oct. 2023

Rețetele noi nu ies întotdeauna bine din prima și necesită unele ajustări, dar această negresă de post cu banane îți va ieși exact cum trebuie din prima încercare. Dacă îți place negresa obișnuită, această rețetă te va da cu siguranță pe spate! Vei obține o prăjitură uimitor de moale și cu un gust bogat și intens de ciocolată. Această rețetă este perfectă pentru atunci când bananele s-au copt prea mult și vrei să faci ceva puțin diferit de clasica banana bread. Bananele conferă umiditate sumplimentară prăjiturii, astfel încât nu există niciun risc ca prăjitura rezultată să fie seacă și uscată!

Negresă de post cu banane

Ingredientele necesare constau în 140 grame de margarină topită, 80 grame de pudră de cacao, 150 grame zahăr granulat, un vârf de cuțit de sare , 1 linguriță extract de vanilie, 4 linguri de miere, 3 banane (2 zdrobite, una feliată pentru decor), 60 grame de făină, 200 g unt de cocos.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează o tavă pătrată sau o formă de copt (aproximativ 20cm x 20cm) cu folie de copt și unge-o cu margarină. Adaugă margarina topită într-un castron mare și cerne pudra de cacao. Apoi adaugă zahărul, sarea și extractul de vanilie și amestecă bine până se combină complet. Apoi adaugă untul de cocos topit și amestecă din nou în profunzime. Odată ce s-au combinat complet, adaugă mierea și amestecă din nou.

Acum este momentul să zdrobești bananele. Asigură-te că nu le zdrobești într-o pastă moale. Puțină textură va comlementa mai bine negresa, iar aroma bananelor va ieși mai bine în evidență. Adaugă bananele zdrobite în aluat și amestecă. Vei obține un aluat de o nuanță întunecată și cu un aspect foarte lucios. Cerne făina și amestec-o cu grijă în aluat, asigurându-te că nu se formează cocoloașe. Toarnă aluatul în tava de copt și nivelează-l cu partea din spate a unei linguri. Ultimul pas este să decorezi negresa cu felii de banană și să te bucuri puțin de aroma delicioasă care inundă bucătăria. Taie a treia banană pe lungime și așeaz-o deasupra aluatului (cu partea tăiată în sus arată mai frumos), apăsând ușor. Coace timp de 45 de minute.

Cum știi când este gata de scos din cuptor

Întrebarea supremă și cea mai importantă parte a preparării negresei! Textura este totul atunci când vine vorba de această prăjitură. Fără acel miez moale, este doar o prăjitură oarecare. Trebuie să găsești un echilibru perfect între uscat și pufos. Folosește o scobitoare sau un cuțit mic și înfige-l în mijlocul negresei. Când îl scoți, iată ce poți deduce. Dacă este acoperit complet în alut înseamnă că negresa nu este gata. Coace-o încă 5 minute și verifică din nou. Este important să verifici la intervale regulate pentru a evita să devină prea uscată, e o linie fină! Dacă scobitoarea are doar câteva firimituri pe ea înseamnă că negresa este gata de servit! Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească! Dacă scobitoarea/cuțitul iese curat este semn că prăjitură s-a copt prea mult. Cu siguranță că va fi gustoasă și așa, dar nu are acea textură ideală. Scoate-o imediat din cuptor și savureaz-o cu puțină înghețată alături.

Respectând această rețetă, vei obține o negresă este extrem de moale, așa că este important să lași prăjitura să se răcească, indiferent cât de tentat ești să începi să mănânci imediat! Vei observa că se va lasă puțin pe măsură ce se răcește. Aceasta creează acea textură minunată, bogată și densă a negresei. Odată ce s-a răcit, poți să o tai în pătrate (ar trebui să dureze în jur de 10 minute).

Păstrează bucățile de negresă de post cu banană în frigider pentru a le menține proaspete timp de până la o săptămână, dar sunt atât de delicioase încât este puțin probabil să rămână pentru atât de mult timp. Tot ce trebuie să faci este să le încălzești (30 de secunde în cuptorul cu microunde) și le poți servi cu frișcă proaspăt bătută și fructe de pădure. Sau, ai putea să caramelizezi câteva banane în zahăr și alcoolul tău preferat pentru a le servi alături.