Negresa, cea mai bună prăjitură din România. Trucuri simple pentru un desert irezistibil
Negresa a câștigat, fără doar și poate, titlul de cea mai bună prăjitură din România. Se prepară ușor, nu necesită multe ingrediente și este incredibil de gustoasă. Iată câteva trucuri simple pentru un desert irezistibil.
Negresa este un desert copt în formă pătrată, care are la bază ciocolată. Această prăjitură nu necesită mult timp de pregătire și este pe placul tuturor. Secretul ca negresa să se mențină pufoasă chiar și după patru zile de la preparare constă într-un ingredient-minune, pe care toate gospodinele îl folosesc în pregătirea a numeroase deserturi. Despre ce ingredient este vorba și cum se prepară negresa, vei afla în rândurile care urmează.
Dacă ești mare iubitor de prăjituri, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură turnată cu mere, dar și prăjitura cu blat de cocos și cremă de vanilie.
Spor la gătit!
Negresa este cea mai bună prăjitură din România! Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară
Pentru ca negresa să iasă pufoasă și deloc înecăcioasă, ai nevoie de: patru ouă, 200 de grame de unt, 100 de mililitri de lapte, 300 de grame de zahăr, 50 de grame de cacao, o lingură de esență de rom, o linguriță cu vârf de praf de copt, un praf de sare, 150 de grame de nucă măcinată și 200 de grame de făină.
Într-un bol încăpător, pune ouăle, un praf de sare, zahărul tos și apoi amestecă, utilizând un mixer. Nu te opri până când zahărul nu s-a dizolvat și până când crema nu a devenit spumoasă. Adaugă, apoi, untul și amestecă iarăși. Treptat, adaugă romul și laptele, după care amestecă bine. În final, încorporează cacaua, praful de copt și făina.
Lasă compoziția să se liniștească și, între timp, pregătește o formă de copt de 20×25 de centimetri . Tapeteaz-o cu hârtie de copt, răstoarnă aluatul și nivelează totul cu ajutorul unei spatule sau lovind ușor tava de masă. Pune-o, apoi, la copt, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră.
Opțional, poți pregăti o glazură din 50 de grame de ciocolată și 50 de grame de smântână pentru frișcă. Amestecă ingredientele într-un bol și lasă-le la încălzit, pentru câteva minute, în cuptorul cu microunde. Dacă nu vrei să folosești acest aparat electrocasnic, poți topi ingredientele la bain-marie. Amestecă-le bine, apoi toarnă compoziția peste negresă, într-un strat subțire și uniform. Pe deasupra, presară și nuca măcinată.
Lasă prăjitura la rece pentru câteva ore sau, chiar, peste noapte, pentru ca glazura să se întărească și să poată fi tăiată frumos.
Secretele unei negrese delicioase
O negresă pufoasă și aromată se face cu unt moale, nu cu unt topit. De asemenea, în prăjitură se pot adăuga fructe uscate, bucăți de ciocolată albă sau neagră ori vișine.
În ceea ce privește cacaua, aceasta trebuie să fie neapărat neagră, neîndulcită. Negresa se poate servi cu orice fel de topping: înghețată, gem sau fructe proaspete.
În final, nu uita să adaugi praful de copt, deoarece acesta face ca negresa să fie pufoasă.