Napolitane cu nuca si rahat

de: BZI.ro
16:18, 20 ian. 2012

Ingrediente:

3 foi mari de napolitana
1 kg rahat
100 ml suc de lamaie (de la 2 lamai)
coaja rasa de la o lamaie
200 g nuca tocata

Mod de preparare:

Rahatul se da prin masina de tocat carne. Nuca se taie bucatele. Rahatul tocat se pune pe foc impreuna cu sucul de lamaie (preferabil intr-un vas de teflon) si se tine amestecand pana se infierbanta bine. Se inchide focul, se lasa sa se racoreasca vreo 5 minute, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si nucile; se omogenizeaza. Se mai lasa inca vreo 5 min. sa se racoreasca apoi se umplu foile de napolitana. Se preseaza bine deasupa, dar cu grija sa nu se sfarame foile; dupa ce umplutura s-a racit se taie, stergand cutitul cu un servet umed de fiecare data.
Napolitane cu nuca si rahat pregatite de Cristina.