Prima pagină » Eveniment-Social » Muzeul de Istorie a Moldovei este cel mai vizitat obiectiv din Palatul Culturii. De la începutul anului s-au încasat din vânzarea biletelor aproximativ 2 milioane de lei – GALERIE FOTO

Muzeul de Istorie a Moldovei este cel mai vizitat obiectiv din Palatul Culturii. De la începutul anului s-au încasat din vânzarea biletelor aproximativ 2 milioane de lei – GALERIE FOTO

29 sept. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

De la începutul anului 2023 până la finalul lunii august, din cele patru muzee ale Palatului Culturii, cel de Istorie a Moldovei a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori

Din cele 287.276 de persoane care au vizitat toate cele patru obiective în decursul celor opt luni, 78.325 au venit special pentru Muzeul de Istorie a Moldovei.

Vizitatorii preferă Muzeul de Istorie a Moldovei

o poză din interiorul Muzeului de Istorie a Moldovei

Muzeul de Istorie a Moldovei a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori

Palatul Culturii găzduiește patru muzee de talie națională. Acestea sunt Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă și Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

Reporterii BZI au luat legătura cu șefa secției relații publice a Palatului Culturii, Coralia Costaș, care a declarat faptul că, de la începutul anului 2023 până la finalul lunii august, Muzeul de Istorie a Moldovei a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori din cele patru obiective găzduite de Palatul Culturii, mai exact 78.325 de persoane.

Acest muzeu are ca orizont reprezentarea trecutului întregii Moldove istorice, din cele mai vechi timpuri și până în perioada contemporană. Vizitatorii pot vedea o vastă colecție de artefacte istorice, arheologice și etnografice, care ilustrează evoluția regiunii Moldovei de-a lungul timpului. Cei interesați pot explora galeriile muzeului și pot înțelege mai bine istoria și cultura acestei zone.

„Cel mai vizitat muzeu este Muzeul de Istorie a Moldovei, urmat de Muzeul Științei și Tehnicii «Ștefan Procopiu». Amplasarea la parterul clădirii implică ușurința accesului, acesta fiind unul dintre motivele determinante ale alegerilor făcute de vizitatori în spațiul muzeal. Vizitatorii preferă să cumpere bilete compuse pentru vizitarea tuturor celor patru muzee din Palatul Culturii”, declară șefa secției relații publice a Palatului Culturii, Coralia Costaș.

Aproape 290.000 de oameni au vizitat Palatul Culturii din Iași în decursul a opt luni

 o poză din interiorul Muzeului de Istorie a Moldovei

Aproape 2 milioane de lei din vânzarea biletelor

În decursul a opt luni de zile, Palatul Culturii din Iași a fost vizitat de 287.276 de oameni. Astfel, 78.325 au vizitat Muzeul de Istorie a Moldovei, 77.923 au trecut pragul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, 63.433 au mers la Muzeul Etnografic al Moldovei și 63.185 au ajuns la Muzeul de Artă. Turnul cu ceas a fost vizitat de 3.193 de oameni și atelierele de 1.217. În prezent, turnul este închis, de aproximativ o săptămână, pentru mentenanță și va fi redeschis publicului în aproximativ o săptămână.

Încasările din vânzarea biletelor de la începutul anului 2023 până la finalul lunii august au însumat 1.908.000 de lei.

„La Muzeul de Istorie a Moldovei, din cei 78.325 vizitatori, 21.619 au vizitat muzeul cu bilet întreg, 6.265 cu reducere de 50 la sută, adică pensionarii, 21.021 au beneficiat de reducere de 75 la sută, iar 29.420 de gratuitate. Tinerii și copiii reprezintă vizitatorii cu 75 la sută reducere și, după caz, perioadă a anului, gratuitate. Încasările din vânzarea de bilete, de la începutul anului 2023 până la finalul lunii august, la Palatul Culturii au însumat 1.908.000 Ron”, adaugă șefa secției relații publice a Palatului Culturii, Coralia Costaș.

Comentarii
  • Tocmai arta are cei mai putini vizitatori cind Palatul este condus de ex Șefa muzeului? Atunci e jalnica situația!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`