Murături asortate tăiate mărunt: Un deliciu pentru mesele de Sărăbători
Gospodinele pregătesc pe lângă murăturile clasice și murături asortate tăiate mărunt. De cele mai multe ori, gospodinele pentru a obține cele mai gustoase murături adăugă condimente secrete. Cu ajutorul acestora, ele reușeau să obțină murături fragede și crocante.
Pentru a pregăti murăturile, gospodinele combină diverse fructe și legume, precum merele, gutuile și boabele de la strugure. Toate aceste legume și fructe sunt tăiate mărunt și conservate în oțet. Unele gospodine preferă să pună murăturile asortate tăiate mărunt în saramură. Murăturile sunt foarte potrivite pentru a fi servite la o cină alături de o friptură sau împreună cu o ciulama de pui, pregătită ca la bunica acasă.
Murături asortate tăiate mărunt: De ce ai nevoie pentru o salată de crudități delicioasă
Pentru a pregăti murăturile asortate tăiate mărunt trebuie întâi alese ingredientele. De obicei, gospodinele folosesc gogonelele, castraveți, morcovi, conopidă, sfeclă roșie, țelină, varză albă mică, strugure alb, gogoșari, mere verzi și acrișoare. De asemenea, este foarte indicat pentru a obține o murătură desăvârșită adăugarea unui gutui.
Foarte importante pentru murăturile asortate sunt și condimentele folosite. Pentru a pregăti amestecul, gospodinele folosesc 750 ml de oțet, 3 linguri de sare pentru murături, 3 linguri de zahăr , o căpățână de usturoi și un plic de condimente pentru murături. Pentru un gust deosebit, de nelipsit sunt și foile de dafin.
Pentru a pregăti amestecul de murături, toate ingredientele sunt spălate bine, curățate de cotoare, semințe și coajă. Ulterior, gospodinele toacă bine varza, fiind foarte atente ca aceasta să fie puțin mai groasă decât o salată clasică de varză. Morcovii și castraveții sunt tăiați de către gospodine, rondele.
În fâșii sunt tăiați gogoșarii și varza, însă sfecla și țelina sunt tăiate mai întâi în sferturi, ulterior bine mărunțite. Cățeii de usturoi erau bine curățați și tăiați rondele. În cele din urmă, gospodinele mărunțeau gutuia și merele, iar conopida o desfac în buchețele mici.
După ce toate legumele sunt mărunțite pentru murat, gospodinele le amestecă într-un vas, adăugând și boabele de la strugure și frunzele de țelină. De asemenea, pentru un gust aparte și desăvârșit, gospodinele folosesc și lujerii tăiați mărunt.
Oțetul pentru murături: Cum pregătesc gospodinele soluția pentru murat
Pentru a pregăti soluția lichidă în care gospodinele adaugă legumele, este folosit conținutul unui plic cu condimente pentru murături. De asemenea, pentru a menține aroma soluției pentru murăturile asortate tăiate mărunt, ele folosesc și condimente precum foile de dafin pe care le adaugă pentru 6 minute. Dar nu mai mult de atât, pentru a nu obține un gust prea amar.
După ce soluția a fost gata, aceasta trebuie strecurată și turnată fierbinte peste ingredientele amestecate în prealabil în vas. După ce gospodinele adaugă apa, le amestecă foarte bine pentru a le opări. Legumele și fructele sunt lăsate în lichid pentru 10 minute, astfel acestea reușesc să se tempereze puțin.
După ce timpul s-a scurs, gospodinele scot fructele și legumele din apă pentru a le pune în borcanele sterilizate. Ulterior, lichidul fierbinte este turnat peste ele. După ce toate borcanele au fost umplute cu legumele pentru murături asortate tăiate mărunt, gospodinele trec la înfiletarea capacelor, lăsându-le până acestea se vor răci.
Dacă această rețetă pentru murături asortate tăiate mărunt ți-a fost pe plac, atunci cu siguranță trebuie să încerci și salata de bureți pentru iarnă ca în Bucovina sau gogoșarii în oțet pentru iarnă dulci.