Multi spun ca e cel mai bun tort din lume. Eu sunt de acord! Nu va mai ramane nimic in farfurie. Reteta mai jos

de: BZI.ro
12:05, 17 ian. 2017

Ingrediente:

Pentru 3 blaturi subtiri:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 si 1/2 linguri de faina
  • 150 g alune de padure/nuci macinate

Pentru crema de galbenusuri:

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 3 linguri rase de faina/amidon de porumb
  • 20 g zahar vanilinat
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Pentru crema crocanta:

  • 200 g +4 linguri de zahar caramelizat (facut ca pentru crema de zahar ars)
  • 130 g alune de padure/nuca tocate
  • 200 ml frisca lichida

Pentru decor (optional):

  • alune de padure/nuci tocate
  • frisca batuta
  • bucatele de zahar caramelizat

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius.

Blat:
Cantitatile de la cele 3 blaturi sunt date impreuna, dar pentru ca le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat in parte sunt: – 2 albusuri, – 2 linguri zahar, – 1/2 lingura de faina, – 50 g alune macinate/nuci.
Bate albusurile bine, adauga incet zaharul si bate pentru omogenizare. Incorporeaza treptat faina si alunele/nucile macinate. Intinde pe o tava rotunda cu diametru de 20 de cm si dala cuptor pentru 25 de minute.
Repeta pentru fiecare blat din cele 3.

Crema de albusuri:
Intr-o cratita medie, pe foc mic, amesteca incontinuu galbenusurile, zaharul, faina/amidonul, zaharul vanilat si laptele pana cand obtii o crema omogena si tare. Lasa crema laracit. Bate untul bine si adauga-l treptat, amestecand continuu, cremei racite.

Crema crocanta:
Cu ajutorul unei spatule, amesteca frisca bine cu alunele/nucile tocate si zaharul caramelizat zdrobit bucati (nu pisat)

Montarea tortului:
Se face simplu: 1 blat, 1 strat de crema de galbenusuri, 1 strat de crema crocanta. Repeta.
Iti va ramane niste crema de galbenusuri, cu ea poti tapeta marginile tortului.

Ornare:
Dupa inspiratie si gust, poti orna cu frisca, extra–zahar caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.

sursa