Mucilagiu de orez pentru bebeluși. Cum să îl ajuți pe cel mic să scape de durerile de burtă

de: BZI.ro
14:57, 10 feb. 2022

Mămicile pregătesc mucilagiu de orez pentru bebeluși atunci când aceștia au colici, manifestă dureri de burtă sau au un disconfort intestinal cauzat de diaree. Este știut faptul că orezul ajută la tratarea acestor afecțiuni intestinale, însă este bine să știm cum se prepară corect mucilagiul de orez pentru copii. Iată cum să îl ajuți pe cel mic să scape de durerile de burtă.

Cel mai bun mucilagiu de orez pentru bebeluși

Mucilagiul de orez este indicat în special bebelușilor atunci când se confruntă cu o problemă frecventă, diareea, cauzată nu doar de o bacterie, ci și de schimbările în ceea ce privește alimentația.

Orezul este recomandat de medici în tratarea mai multor afecțiuni ușoare nu doar la copii, ci și la adulți. Mai mult, nutriționiștii îi sfătuiesc pe cei care vor să aibă un regim alimentar echilibrat și să se mențină în formă să recurgă la o dietă cu orez, hrișcă și grâu. De asemenea, sunt recomandate și alimentele fără gluten pentru un stil de viață sănătos.

În ceea ce privește mucilagiul de orez, acesta se prepară foarte ușor acasă și îl ajută pe cel mic să scape de diaree sau de durerile abdominale. Mai mult, în cazul colicilor, este benefică apa de orez pentru ameliorarea disconfortului.

Mucilagiul de orez, chiar dacă nu este gustos, este extrem de benefic în tratarea problemelor intestinale atât la copii, cât și la adulți. Acesta este benefic și în cazul durerilor de stomac. Mucilagiul de orez ajută și la calmarea stărilor de greață la copii.

Rețeta simplă care îl va ajuta pe cel mic să scape de durerile de burtă

Atunci când bebelușul are colici sau manifestă dureri de burtă cauzate de diaree, mucilagiul de orez este remediul perfect. Dacă diareea sau durerile chinuitoare de burtă persistă mai mult timp, se recomandă ajutorul medicului specialist.

Mucilagiul de orez se prepară imediat și avem nevoie de câteva ingrediente, 1 litru de apă, 3 linguri de orez și puțină sare.

Se spală orezul bine până când apa este curată. Într-un vas se pune 1 litru de apă la fiert, iar când aceasta clocotește se adaugă orezul și puțină sare. Se lasă la fiert până când apa capătă o textură de gelatină și se amestecă mereu să nu se lipească. După ce a fiert, se strecoară orezul și se pasează foarte bine.

După ce orezul este pasat bine, peste apa rămasă se mai pune 1 litru de apă, se adaugă orezul pasat și se fierbe din nou. Mucilagiul de orez se poate păstra la frigider nu mai mult de 24 de ore.

În mucilagiul de orez se poate pune și o cantitate mică de zahăr. Acesta va aduce un plus de calorii, oferind organismului energie și vitalitate. Este știut faptul că diareea duce la deshidratare, la pierderea apei din organism și a caloriilor.

Dacă cei mici manifestă dureri de burtă cauzate de diaree sau de alte probleme intestinale ușoare, mămicile pot pregăti un mucilagiu de orez. Acesta este benefic pentru ameliorarea disconfortului abdominal, a colicilor la bebeluși și a durerilor de stomac. Mucilagiul de orez este de ajutor și în cazul adulților care suferă de boli intestinale.