Prima pagină » Culinar » Motive să consumi kiwi cât mai des
Motive să consumi kiwi cât mai des

Motive să consumi kiwi cât mai des

13 ian. 2020, 14:31,
în Culinar

Kiwi este un fruct cu un conţinut scăzut de calorii şi bogat în nutrienţi importanţi – inclusiv vitaminele C, E şi K, potasiu şi folat. Aceştia mai conţin foarte multe fibre, un alt nutrient care contribuie la sănătatea dumneavoastră. Unele cercetări indica capacitatea fructului de a combate bolile de inimă şi diabetul.

Kiwi sunt fructe cu un puternic efect antioxidant care stimulează imunitatea şi ajuta la prevenirea bolilor respiratorii, precum astmul. În timp ce fibrele promovează digestia, luteina şi zeaxantina îmbunătăţesc vederea.

Kiwi conţine vitamina A, C, D, E, tiamina, riboflavina, niacina, B6, B9, B12, K, acid pantotenic, colină şi mierale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu şi proteine.

Îmbunătăţeşte funcţia pulmonară la persoanele cu astm

Conţinutul ridicat de vitamina C din kiwi te poate ajuta în tratarea astmului. Studiile au constatat că aportul de kiwi are un efect protector asupra copiilor cu respiraţie şuierătoare şi astm. Vitaminele C şi E din kiwi pot avea şi ele un efect complementar. Aceşti 2 nutrienţi au fost găsiţi pentru a îmbunătăţi funcţionarea plămânilor la copii.

Promovează digestia

Fibrele conţinute de acest fruct tratează problemele digestive. Un alt factor important care contribuie aici este actinidina, o enzimă care se găseşte în kiwi. Aceasta enzimă ajuta, de asemenea, la digestie.

Anticancerigen

Studiile au arătat că fructul kiwi are un potenţial promiţător împotriva cancerului oral. Aceste fructe au redus daunele oxidative ale
ADN-ului. Vitamina C din kiwi combate radicalii liberi. O creştere a radicalilor liberi poate mări riscul apariţiei cancerului.

Promovează sănătatea inimii

Kiwi este bogat în potasiu, un nutrient esenţial pentru sănătatea inimii. Studiile arată că acest nutrient are efecte benefice pentru sănătatea inimii.Acest fruct mai ajută şi la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Diabet

Conform cercetărilor, includerea fructelor de kiwi în dieta zilnică poate îmbunătăţi răspunsul glicemic. Acesta are un conţinut ridicat de apă şi foarte puţini carbohidraţi, iar abundenţa de fibre ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Combate inflamaţia

Kiwi conţine peptine despre care se ştie că sunt capabile să combată inflamaţia în organism, inclusiv în ţesuturile colonice.

Pierdere în greutate

Fructele kiwi conţin foarte puţine calorii şi grăsimi şi sunt foarte bogate în fibre, ajutându-vă să pierdeţi în greutate.

Vedere

Kiwi este bogat în vitamina C, un puternic antioxidant. Acesta menţine sănătatea celulelor şi ţesuturilor ochilor. Kiwi este o sursă mare de luteina şi zeaxantina, doi antioxidanţi puternici care stimulează sănătatea ochilor.

Sănătatea ficatului

Bolile hepatice nealcoolice se referă la o afecţiune a ficatului cauzată de acumularea excesului de grăsime în ficat, nefiind cauzată de aportul de alcool. Acest compus denumit pironchinolina chinona (PQQ), împiedica depunerea grăsimilor în ficat.

Promovează somnul

Consumul de kiwi înainte de culcare poate îmbunătăţi calitatea somnului. Studiile au arătat că poate îmbunătăţi timpul total de somn cu 13%, capacitatea de a dormi fără trezire cu 5% iar calitatea somnului a crescut semnificativ cu 42%.

Piele sănătoasă

Vitamina C este esenţială pentru producerea de colagen. În plus, kiwi este plin cu antioxidanţi, esenţiali pentru menţinerea sănătăţii pielii.

Notă: Acest conţinut oferă numai informaţii generale. Nu este în nici un caz un substitut pentru o opinie medicală calificată. Consultaţi întotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`