Monica Pop, despre obligativitatea vaccinării populației: „Consider că este o gravă încălcare a drepturilor omului”

de: Bianca Rebegea
21:18, 14 feb. 2021

Duminică, 14 februarie, la Antena 3, medicul oftalmolog Monica Pop a reacționat după ce într-un document oficial, emis de Ministerul Sănătății, sunt prevăzute demersuri privind adoptarea Legii vaccinării. Potrivit acestei legi, oamenii ar putea fi obligați să se vaccineze.

Monica Pop a tras un semnal de alarmă în privința consecințelor acestei legi.

„Acum doi ani, atunci când eram de acord cu schemă de vaccinare obligatorie, am primit amenințări cu moartea. Și am cerut ajutorul Doctorului Arafat pentru a face plângere la poliție pentru lucrul acesta, pentru că am fost de acord cu lucrul acesta.” a amintit Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice.

Monica Pop, despre obligativitatea vaccinării populației: „Cum se va face obligativitatea? Iei omul cu arcanul și îl bați dacă el nu dorește acest lucru?”

Medicul Monica Pop nu este de acord ca oamenii să fie obligați să se vaccineze, ci trebuie convinși.

„Acum, când mortalitatea este mult mai mică, din păcate, consider că este o gravă încălcare a drepturilor omului. Omul trebuie convins, nu obligat. Cum se va face obligativitatea? Iei omul cu arcanul și îl bați dacă el nu dorește acest lucru?

Și atunci s-au opus exact cei care acum ar vrea să facă această vaccinare obligatorie. Exact aceștia s-au opus atunci. Deși s-au întâmplat atâtea nenorociri și deși a fost o epidemie foarte mare cu număr mare de decese (n.r. epidemia de rujeolă).

Nu este decât o posibilitate de a subjuga populația.” a mai spus Monica Pop, la Antena 3.

Vaccinarea, obligatorie în România?

Proiectul de buget al Ministerului Sănătății pentru anul 2021 prevede alocarea unor fonduri pentru momentul în care vaccinarea va deveni obligatorie în România.

În paragraful respectiv este menționat faptul că se fac demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va avea menirea să oblige ministerul să stabilească un calendar de vaccinare și să cumpere seruri.

„Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene.

În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri”, se arată în textul proiectului de buget, informează Gândul.info.

Reacția purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătăţii, al cărui reprezentant este Vlad Voiculescu, a avut o primă reacție prin intermediul purtătorului de cuvânt Bogdan Oprea.

„Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni. Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese.

Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”, a transmis Bogdan Oprea.