Monica Gabor nu este de etnie română. Ce origini are fosta soție a lui Irinel Columbeanu

de: BZI.ro
12:36, 17 iun. 2024

Puțină lume știe faptul că Monica Gabor nu este de etnie română, tatăl și mama vedetei având origini din neamul maghiarilor catolici. Aceasta a copilărit într-o casă sărăcăcioasă din localitatea Gâșteni, comuna băcăuană Răcăciuni. Familia Monicăi Gabor s-a mutat în Bacău după câțiva ani, într-un apartament primit de tatăl fetelor.

Acum mulți ani, românii erau surprinși de apariția Monicăi Gabor la brațul influentului Irinel Columbeanu. Nimeni nu știa atunci de unde se trage frumsețea cu picioare lungi care defila pe podiumuri, însă la scurt timp s-a aflat tot!

Monica Gabor nu este de etnie română

Născută din părinți maghiari catolici, Emil Gabor și Veronica Bulaica, Monica Columbeanu era o simplă fată de la țară, de pe lângă Bacău. În copilărie a locuit într-o casă sărăcăcioasă și își ajuta părinții la păscutul vitelor dar mai croșeta și mileuri cu mama ei.

În satul Gâşteni din comuna Răcăciuni se află casa în care Monica, Alina și Ramona au crescut. Casa modestă, construită pe un schelet din lemn și acoperită cu lut, le-a servit drept adăpost în copilărie vedetelor de azi. Un lucru mai puțin știut este că fetele erau cât pe ce să moară înecate la inundații, fiind salvate în ultima clipă de săteni. Lângă casă era și o toaletă ecologică, însă nu ca cele moderne de azi, ci din lemn.

Neamurile părinţilor Monicăi Gabor, fostă Columbeanu, se regăsesc în două sate din Răcăciuni: Gîşteni (din partea tatălui) şi Fundu Răcăciuni (mama).

„Amândoi sunt neam de unguri. Tatăl e din neamul ţiganilor gabori, iar mama, din cel al ceangăilor. Toţi ăştia sunt romano-catolici pe aici. Bine, la un moment dat, părinţii lui Emil s-au certat cu preotul catolic şi au trecut la ortodoxism”, povesteşte baba Maria, una dintre bătrânele din sat care știa tot ce mișcă prin împrejurimi.

Monica Gabor a trecut și ea la ortodoxism abia după ce s-a măritat cu Irinel Columbeanu, fiind pentru mulți ani catolică.

Cum s-au mutat la oraș

Așadar, multă vreme, familia Gabor a locuit în mediul rural, doar tatăl fetelor având serviciu pe atunci. Mama, Veronica Bulaica, croșeta mileuri, fiind ajutată de fiicele mai mari, pe care le vindea la Brașov. La un moment dat, s-a săturat de locuit în casa de la țară și s-au mutat într-un apartament primit de Emil Gabor de la stat, în Bacău.

„Ce a mai lipit Veronica la casa aia… Zi lumină muncea. Lua pământ cu mâinile goale din şanţ. Nu avea serviciu, îşi câştiga existenţa vânzând mileuri la Braşov. Monica o ajuta. Croşeta macrame la lasetă cu orele. Când erau micuţe, fetele se jucau cât era ziua de lungă în valea din spatele casei, lângă pârâu. Au dat-o cu 17 milioane, pentru că Veronica nu mai voia sub nici un chip să mai stea acolo.

S-au mutat în Bacău, în apartamentul pe care Emil îl primise, pe vremea lui Ceauşescu, de la stat. Veronica a fost de rea-voinţă şi din cauza asta s-a supărat şi Emil. Mereu avea câte ceva de reproşat lui sau neamurilor sale”, spunea în urmă cu câțiva ani mătușa lui Emil Gabor.