MOL România a înregistrat un profit record în 2021, în timp ce românii plătesc mai mult la pompă
MOL România, companie maghiară, a înregistrat un profit record în 2021. Asta în timp ce românii plătesc din ce în ce mai mult la pompă. Profitul a crescut, în 2021, cu peste 20% comparativ cu anul precedent. La fel și cifra de afaceri. MOL a semnat de curând un contract cu CNAIR pentru construirea a zeci de stații peco pe A1 și A2
Este bine de menţionat faptul că la unele staţii peco au fost prețuri de 11 lei pe litru de carburant. Autoritățile române au demarat controale din aceste considerente. Controalele s-au lăsat cu amenzi, dar administratorii nu au părut a fi foarte speriați de consecințe.
MOL România , profit record în 2021
Susidiara locală a grupului maghiar MOL a înregistrat un profit record în 2021. MOL România a publicat cifrele pentru anul 2021, iar situaţia pare că este una excepţională. Aceștia au avut o cifră de afaceri de peste 7,9 miliarde de lei, în creștere cu 42,6% comparativ cu anul 2020. Nici la capitolul profit net compania nu stă rău. Menţionăm că în 2021, MOL România a avut un profit de 349,8 milioane de lei, mai mult cu 24,6% decât în anul precedent. În 2020, MOL România avea un profit net de 280,7 milioane de lei.
În prezent în companie lucrează peste 250 de persoane având în portofoliu peste 245 de puncte de alimentare. În ultimii doi ani aceștia au deschis 16 noi stații.
În 2021 MOL România a semnat un contract cu CNAIR care prevede construirea a 14 staţii de servicii pe autostrada A1 Lugoj-Deva dar şi pe A2 Medgidia-Constanța. La capitolul investiţii, compania estimează că vor aloca 28 milioane de euro pentru fiecare dintre stațiile care vor fi construite, iar bugetul total ar fi de 2 miliarde de euro. La capitolul electromobilitate, MOL dispunde de o rețea de încărcătoare pentru mașinile electrice şi propune instalarea a 40 de noi staţii de încărcare electrică.
Românii plătesc prețuri mari la pompă
Reversul medaliei se vedere în buzunarul românilor care plătesc prețuri mari la pompă. Așadar, prețurile combustibililor au crescut simţitor în ultimele luni. Unul dintre motive este războiul din Ucraina, dar specialiştii consideră că există şi o creștere artificială. Specialiştii din domeniu au spus, la acea dată că este vorba despre ”șmecherie” şi ca autoritățile ar trebui să facă controale:
Nu e vorba de marketing, e verba de șmecherie. Barilul de petrol e foarte mare, dar nu justifică scumpirile. Ca să ajungi la 10-11 lei/l, ar toebui să fie 180 de doalri pe baril. Tunurile se dau în vremuri de restriște. Se mizează pe panica creată în societate. Organelele competente ar trebuie să facă controale. spună Ion Tache,președintele Asociației Benzinarilor Particulari după ce un litru de benzină ajunsese 11 lei.
După acest lucru, autoritățile au dispus controale la mai multe staţii peco din România și au aplicat amenzi consistente. Totuși, dat fiind faptul că profiturile din acea zi au fost colosale, amenzile date de autorități nu i-au speriat pe administratorii care pot repeta oricând schema. Profitul record de la MOL România nu este singurul de acest fel, în mod sigur toate companiile de profil majorându-și cifra de afaceri.