Modalități simple de a elimina hormonii și antibioticele din carnea de pui! Iată ce trebuie să faci
Carnea de pui este una dintre cele mai populare în zilele noastre. Este ușoară pentru stomac, se prepară rapid și este relativ ieftină. Dar mulți oameni se feresc de puiul cumpărat din magazine, presupunând că acesta poate fi „crescut” cu antibiotice, hormoni și alte substanțe periculoase. Există mai multe modalități simple și eficiente de a elimina hormonii și antibioticele din carne la domiciliu.
Pentru a afla dacă există antibiotice în puiul pe care l-ați adus de la magazin, din păcate, nu sunt metode la îndemână pentru asta. Rămâne să vă bazați pe integritatea producătorului – că ceea ce cumpărați din galantarele magazinelor nu conține substanțe nocive.
Se crede că puiul, care este vândut în magazin, este sigur – în conformitate cu cerințele de igienă -, numărul de hormoni și antibiotice din carne este normalizat. Dar dacă cumpărați produsul în unele puncte de vânzare neautorizate, atunci, teoretic, puteți cumpăra o calitate slabă.
Elimină hormonii și antibioticele din carnea de pui foarte ușor
În orice caz, dacă există îndoieli cu privire la calitatea cărnii – indiferent de locul de unde a fost cumpărată – există câteva modalități simple de a scăpa de substanțele periculoase:
* Înmuiați carnea de pasăre (sau altă carne) în apă, obișnuită sau minerală, timp de cel puțin 1 oră.
* Puteți pregăti o marinată: adăugați în apă puțină sare (3-4 linguri), sau suc de lămâie (2-3 linguri), sau 0,5 linguriță de acid citric – apa va „scoate” substanțele nocive.
* Să scapi de „aditivi” te ajută și gătitul în bulion secundar – după ce a dat în clocot, fierbe carnea timp de 10 minute, apoi scurge bulionul, adaugă apă curată și gătește ca de obicei. Unele gospodine gătesc chiar nu în al doilea, ci chiar în al treilea bulion.
* Înainte de a găti, îndepărtați pielea și grăsimea de pe carcasă sau de pe carne – acestea acumulează cele mai nocive substanțe.
* Nu prăjiți, ci coaceți carnea la cuptor. Tratamentul termic la temperaturi ridicate ajută, de asemenea, la eliminarea substanțelor nocive. Înainte de coacere, așa cum am menționat deja, trebuie să îndepărtați pielea și grăsimea, precum și toate măruntaiele. Așezați pasărea sau carnea astfel încât grăsimea să se scurgă în tavă și să nu fie absorbită înapoi în carne.