Moartea unui adolescent de 14 ani din Iași, șansă la viață pentru cinci pacienți. ANT: ,,O dramă care schimbă definitiv viața familiei, a devenit sursa vieții”
Moartea unui adolescent de 14 ani din Iași înseamnă șansa la viață pentru alți pacienți.
,,Un destin frânt brusc şi mult prea devreme salvează viaţa altor oameni aflați în suferință!
#Transplantul înseamnă VIAŢĂ!
Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Iaşi, un adolescent de doar 14 ani a devenit sursa vieţii pentru alţi 5 oameni. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi semeni necunoscuţi aflaţi în cumpănă. Decizia de a oferi altora o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme. Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă şi respect în faţa părinților îndurerați.
Cu profesionalism şi responsabilitate, alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi (Dr. Ecaterina Olaru, Dr. Anca Rotaru), care, alături de coordonatorul regional de transplant, Dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. Este a şaptea acţiune de coordonare transplant de anul acesta desfăşurată la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi.
Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iași , pentru ficat şi cornee, şi ale Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi pentru rinchi.
Datorită acestui înger, un alt tânăr, de 29 de ani, a fost salvat prin transplant de ficat, realizat la Centrul de Transplant Hepatic Iaşi de către echipa coordonată de Prof.Dr. Cristian Lupaşcu.
Mulţumim încă o data din inimă familiei îngerului donator şi tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, care au făcut posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă ultima şansă la viaţă.”, arată Agenția Națională de Transplant.