Moartea se negociază la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi! Combinații cu iz penal între angajaţii unității medicale şi patronii firmelor de pompe funebre! – ÎNREGISTRARE AUDIO/VIDEO
Moartea se negociază la cel mai mare spital din Moldova. Un ieşean acuză angajații Spitalului „Sf. Spiridon” că ar fi mână în mână cu firma de pompe funebre Morfeu. Astfel, aceştia din urmă au acces la numerele de telefon ale aparținătorilor persoanei decedate, pe care îi agasează cu telefoane imediat ce pacientul şi-a dat duhul. Macabru este faptul că de multe ori familia este sunată chiar înainte ca cel aflat în spital să decedeze
Firma de pompe funebre Morfeu este recomandată de către angajații Spitalului „Sf. Spiridon” tuturor aparținătorilor persoanelor decedate în unitatea medicală. Mai mult, pentru o cotă parte din profit, angajaţii firmei Morfeu primesc şi numerele de telefon ale familiilor pacienţilor decedaţi. Chiar dacă nu toţi aparţinătorii aleg să facă serviciile funerare cu firma Morfeu, aceste aranjamente sunt inadmisibile. Ţinându-se cont că Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași este cel mai mare din Moldova, aici înregistrându-se cel mai mare număr de decese, afacerea dintre angajații unității medicale și firmele de pompe funebre este extrem de profitabilă pentru ambele părți.
Macabru! Ieșean: „Pacienții nici nu sunt morți, iar ei dau numerele firmei de pompe funebre!”
Angajații Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi „tranzacționează” pacienții decedaţi în unitatea medicală. Astfel, pentru o anumită sumă de bani, aceştia pun la dispoziţia firmei de pompe funebre Morfeu date din fişa de observaţie a pacienţilor. Având acces la numerele de telefon ale aparţinătorilor, angajaţii firmei de pompe funebre sună familia persoanei decedate şi îşi prezintă oferta.
„Personalul Spitalului «Sf. Spiridon» colaborează cu diferite firme de pompe funebre. Angajații au acces la datele cu caracter personal ale pacienților și dau numerele de telefon înainte ca pacienții să decedeze. Firmele îi sună apoi pe aparținători. Dacă mergi cu o cameră ascunsă pe tot spitalul și te dai drept o familie care are un deces, toată lumea îți spune de Morfeu, îți dă numele persoanei care se ocupă cu așa ceva. Brancardierii de pe secții iau fișa de observație a decedatului, numărul de telefon al aparținătorilor. Pacienții nici nu sunt morți, iar ei dau numerele firmei de pompe funebre. Așteptă să moară și sună. Îți dai seama că totul e pe bani. În plus, cei de la Morfeu intră cu mașinile personale în curtea spitalului.
Cei din spital au fișe cu acces auto semnate de conducerea spitalului, angajații de la firma de pompe funebre au făcut rost de foile alea și le-au printat, le-au pus în geam, intră cu mașinile lor. Tot personalul spitalului e amestecat. Am fost la manager și la secretariat, au spus că nu știu nimic despre asta. Managerul a zis că o să se ia măsuri, o să facă anchetă internă”, a precizat un ieșean sub protecția anonimatului.
Moartea se negociază la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi! Angajații unității medicale oferă datele pacienților firmelor de pompe funebre
Un ieşean s-a dat drept ruda unei persoane decedate la Spitalul Sf. Spiridon” Iaşi și l-a filmat cu camera ascunsă pe angajatul de la biroul de informații. Auzind că are pe cineva decedat, s-a oferit să-l cheme pe unul dintre angajații firmei de pompe funebre Morfeu.
„Vreţi un băiat cu vreo firmă? Am pe cineva care dă și factură, are tot ce trebuie și e ieftin! El vine în 2 minute, are și transport, îl sun eu acum, în 2 minute vine, că e aici, la Policlinică”, a precizat Marian, angajat la biroul de informații al Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi.
Mai mult, ieşeanul care vrea să scoată la iveală combinaţile cu iz penal dintre angajaţii Spitalului „Sf. Spiridon” şi patronii firmelor de pompe funebre a luat legătura şi cu ruda unei persoane ce a decedat săptămâna trecută în unitatea medicală. Ruda bărbatului a murit în timpul nopţii, iar el a fost sunat de angajaţii firmei de pompe funebre la prima oră a dimineţii. Deşi bărbatul nu a apelat la serviciile oferite de Morfeu, i s-a părut suspect că aceștia au avut numărul său de telefon.
„Chiar când a decedat, atunci m-a sunat, adică dimineață. «Domnule, știți că apăreți cu un deces». Da, da, sigur au avut ( n.r. – acces la informaţiile din fişa pacientului) că ei așa mi-au zis: «Știți că apăreți cu o persoană decedată»”, a menţionat aparţinătorul persoanei decedate la Spitalul „Sf. Spiridon”.
Patronul firmei de servicii funerare Morfeu a precizat că nu primeşte niciun fel de date despre pacienţi de la angajaţii Spitalului „Sf. Spiridon”.
„Nu avem niciun fel de relaţii la Spitalul «Sf. Spiridon», nu primim niciun fel de date despre pacienţii decedaţi. De obicei, în astfel de situaţii, firmele care dau informaţii cum că am avea legături sunt implicate şi primesc date despre pacienţi”, a declarat patronul firmei de pompe funebre Morfeu.
Moartea se negociază la cel mai mare spital din Moldova. Angajații unității medicale profită de suferința familiilor pacienților decedați și le recomandă firme de pompe funebre cu care să-și înmormânteze rudele. Mai mult, aceștia pun la dispoziția firmelor care prestează servicii funerare numerele de telefon ale aparținătorilor pacienților, servindu-le în acest fel noi clienți.