Minunile de la Mănăstirea Hadâmbu! Ieri, la hramul bisericii, zeci de persoane au îngenunchiat în fața icoanei Maicii Domnului! Mulți au strigat cu voce tare miracolele pe care le-au trăit – VIDEO
Minunile de la Mănăstirea Hadâmbu au fost strigate cu voce tare ieri, la hramul bisericii. Zeci de enoriași au participat la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului și au îngenunchiat în fața icoanei făcătoare de minuni. Poveștile oamenilor care au venit la slujbă sunt uluitoare
Ieri, la Mănăstirea Hadâmbu, zeci de enoriași s-au adunat pentru a celebra, prin rugăciune, Nașterea Maicii Domnului și hramul bisericii. Redactorii BZI au stat de vorbă cu câteva dintre persoanele participante la slujbă și au aflat povești uluitoare. Sunt oameni care, de zeci de ani, vin la această mare sărbătoare, iar de fiecare dată după rugăciune simt că viața lor prinde un alt contur. La slujba de ieri au participat părinți care au copiii bolnavi de cancer, copii care se rugau la Dumnezeu pentru a le ține părinții în viață și cupluri tinere cu bebeluși, pentru a-i iniția pe cei mici în tainele bisericii. Cu măștile pe față, în frig, dar cu zâmbetul pe buze, zeci de persoane s-au bucurat de frumoasa slujbă de la Mănăstirea Hadâmbu.
Tanti Floarea, învelită în pături, despre rugăciune: „Chiar dacă sunt singură, iată că de fiecare dată când m-am rugat, Dumnezeu m-a mai ținut un an”
Tanti Floarea are 84 de ani și locuiește în comuna Mironeasa de când era copilă. Femeia povestește că, încă din tinerețile sale, obișnuia să meargă la Hram la Mănăstirea Hadâmbu. De când i-a murit soțul, nu mai are pe nimeni care să o ajute.
„Am plătit mașină și am venit. Eu nu pot sta decât în ogradă din cauza spatelui. Mă târâi ca un copil mic. Mă rog de vecini să mă ajute. Am împlit 4 ani de când mi-a murit omul. Am 3 copii, unul plecat, de altul nu mai știu nimic. O fată care stă în Iași are serviciul ei și nu are ea timp să vină la mine. Să vin la biserică, mă ajută Dumnezeu. Citesc cărți, că la biserică nu mai pot merge. În tinerețe veneam. Era viscolul de nu puteam să ies de pe poartă. Mă ducea omul meu cu lopata până în stradă. Stau acasă și plâng că nu pot merge la biserică. Eu simt că icoana Maicii Domnului face minuni. Chiar dacă sunt singură, iată că de fiecare dată când m-am rugat, Dumnezeu m-a mai ținut un an”, spune Floarea Ungureanu.
Orfană din copilărie: „Biserica pentru mine este și mamă, și tată, pentru că părinții mei au murit”
Ileana Cotloc are 41 de ani și este orfană din copilărie. Părinții ei au murit, iar singura alinare pe care o găsește este biserica. Merge de la vârsta de 15 ani, în fiecare an, la Mănăstirea Hadâmbu să celebreze prin rugăciune Nașterea Maicii Domnului. A venit cu o zi înainte, ca să fie sigură că prinde toată slujba. Deși i-a fost frig, s-a acoperit cu o pătură, iar pe timpul nopții a dormit sub un brad din curtea bisericii. Spune că rugăciunile au ajutat-o să treacă cu bine peste toate greutățile din viață.
„De la 15 ani vin în fiecare an aici la slujbă. Am venit de aseară la biserică, am dormit aici în curte, m-am învelit cu păturile. Vin aici pentru liniștea sufletească, mă rog pentru frați și surori. Mă simt alt om, mă simt mai bine când vin aici. Acum am 41 de ani și am să vin până îmbătrânesc. Biserica pentru mine este și mamă, și tată, pentru că părinții mei au murit”, spune Ileana Cotloc.
O bătrânică de 83 de ani se roagă la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, pentru ginerele ei, diagnosticat cu cancer
Maria Leuștean a venit la Hramul Mănăstirii Hadâmbu tocmai din comuna Sinești. Bătrânica spune că vine în fiecare an și asta pentru că a simțit pe propria piele ce înseamnă puterea rugăciunii. Se roagă pentru ea, pentru copii și un ginere de-al ei care are cancer.
„Vin în fiecare an, deși am 83 de ani. Slujba asta pentru mine înseamnă credință și mă rog pentru copii, pentru sănătatea copiilor mei. Am un ginere cu cancer, e anchilozat, e paralizat. Mă rog pentru fete, pentru nepoți. Pentru mine mă rog pentru iertarea păcatelor. Am venit cu niște prietene, copiii sunt acasă cu treburile lor. Vin aici de 6 ani, dar simt că Dumnezeu mă ajută, simt cum îmi ajută copiii”, spune Maria Leuștean.
Cinci prietene s-au urcat într-un microbuz și au pornit către Mănăstirea Hadâmbu: „Ne simțim bine cu sănătatea, cu linștea, ne-a îndepărat necazurile”
Ecaterina Tache a venit ieri la hramul Mănăstirii Hadâmbu, însoțită de câteva prietene. Femeia a spus redactorilor BZI că vine de 3 ani la Mănăstirea Hadâmbu, dar că viața ei și a familiei sale s-a schimbat radical. Simte că prin rugăciune a reușit să treacă cu bine peste toate necazurile care s-au năpustit asupra familiei ei.
„Vin la slujbă aici de 2-3 ani. Ne simțim foarte bine când venim aici la Icoana făcătoare de minuni. Ne simțim bine cu sănătatea, cu liniștea, ne-a îndepărtat necazurile. Toate necazurile și greutățile mele și ale copiilor au fost îndepărtate de când vin aici la slujbă. Am venit de ieri și am dormit în autobuz. Dumnezeu are grijă de toată lumea, dar, din păcate, nu prea mulți tineri mai merg la biserică. Pe vremea mea, era lege ca în fiecare duminică și la fiecare sărbătoare să mergem la biserică”, spune Ecaterina Tache.
Soții Ungureanu au venit din Suceava îmbrăcați în straie populare, pentru că la ei în sat, lumea așa poartă
Soții Ungureanu vin din Suceava, Vicovu de Sus. Ieri se aflau pentru prima dată la Mănăstirea Hadâmbu. Așa cum povestesc eceștia, au auzit de pe la apropiați că icoana Maicii Domnului este făcătoare de minuni, așa că au venit împreună să se roage la Dumnezeu să-i țină sănătoși. Îmbrăcați în straie populare, soții Ungureanu s-au prins vioi la braț și au venit către Iași.
„Părintele stareț care cântă la biserică e de la noi. E o sărbătoare obișnuită printre noi, se adună oameni de peste tot. Eu îmi lucrez costumele populare. Țes cămăși și prosoape de 20 de ani. Prosoapele le vând, le dau prin comandă. La noi în sat, în fiecare duminică, mergem la biserică îmbrăcați frumos, așa, cu costume populare”, spune Isopescu Viorica.