Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Marian Stroe, a venit astăzi într-o vizită oficială la Iași – GALERIE FOTO/ LIVE VIDEO/ UPDATE
Astăzi, 11 septembrie 2020, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Marian Stroe, va veni într-o vizită oficială la Iași. Acesta se va întâlni cu reprezentanți ai cluburilor și asociațiilor sportive din județ, va vizita mai multe puncte de interes pentru sportul ieșean, va participa la două dezbateri și la lansarea candidaților la Primăria Municipiului Iași și la Consiliul Județean Iași.
UPDATE: La această oră are loc dezbaterea Programului de Guvernare Local și Județean, alături de Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Costel Alexe, viitorul președinte al Consiliului Județean Iași, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, și invitați din lumea academică, universitară, medicală, culturală, ONG-uri etc.
Iată care este programul de vizită a ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Marian Stroe la Iași:
08:50 – Vizită Sala Polivalentă Iași (str. Palat, nr.2)
09:15 – Baza Nautică Dorobanți (comuna Aroneanu)
10:15 – Vizită obiective sportive comuna Tomești
11:00 – Dezbatere ”Tinerii și sportul” – invitați președinți de cluburi sportive și asociații sportive din Iași- Amfiteatrul Tomești
12:00 – Întâlnire Capitala Tineretului – FabLab
13:00-14:00 – Masa de prânz
14:00-16:00 – Program de lansare al candidaților la Primăria Municipiului Iași și la Consiliul Județean Iași- Palas Iași – Congress Hall, sala Chopin str. Palas, nr. 7a
16:30 – Dezbatere ”Președinte pentru tineri”- Terasa – Congress Hall, Palas Iași
UPDATE: În momentul transmiterii acestei știri, în Sala Verde a Instituției Prefectului – Județul Iași are loc o conferință de presă susținută de Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Marian Stroe!
Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, în vizită la USAMV Iași. Ce spune despre numărul redus de licee agricole din ţară
Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș se afla într-o vizită de lucru la USAMV Iași. Aflat în vizită de lucru, ministrul a oferit mai multe declaraţii referitoare la situaţia învăţământului agricol din România, şi nu numai.
Adrian Oroș a făcut o serie de declaraţii, la USAMV Iași, despre programul naţional strategic
Într-o declaraţie făcută presei, ministrul Agriculturii a vorbit despre progamul naţional Strategic. Oroș a afirmat faptul că a făcut, în acest sens, o invitaţie specială către cele 4 universităţi la o implicare comună, atât pe partea de cercetare cât nu numai. Progamul, spune el, este evaluat şi arata clar câteva priorităţi pe care ţara trebuie să le aibă. În altă ordine de idei, ministrul afirma că sunt 11 asociaţii cu care s-a consultat în implementarea programului:
„Am făcut o invitație specială către cele 4 universități care vor să se implice măcar pe partea de cercetare. Programul cum este acum evaluat arata niște priorități. Au fost cam 11 asociații cu care am gândit acest lucru. Ne gândim și la strategia de gestionare a apei. Asta va fi următoarea apei. Aici nu e vorba doar de irigații ci și de drenaj, desecare”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Numărul redus de licee agricole, o problemă serioasă pentru România
În altă ordine de idei, prof. Corneliu Boisteanu a afirmat că o problemă cu care se confrunta sistemul de învăţământ agricol din România este reprezentată de numărul redus de licee agricole din ţară. Boisteanu menţionează că nu mai exista clase de zootehnie în învăţământul liceal şi că tinerii ar trebui motivaţi pentru a urma astfel de cursuri.
Numărul redus de licee agricole din ţară, o temă discutată în cadrul întâlnirii. „Nu avem clase de zootehnie în învățământul liceal, sunt câteva zone către industria alimentară și servicii. Atelierele de microproducţie, trebuie să diversificăm baza de materiale a stațiunilor didactice. Poate nu ar fi lipsit de interes să motivăm tinerii printr un program de prima casă”, a spus prof. Paul Corneliu Boisteanu.
Ministrul a fost de acord cu profesorul Boisteanu afirmând că la nivel de ţară nu s-a mai investit nimic în acest domeniu. Bazele sistemului de învăţământ agricol au fost puse în 80 şi nu s-a mai investit nimic de atunci, susţine Oroș:
„Învăţământul liceal nu este bine dezvoltat. Bazele de practică sunt din anii ’80, nu s-a mai investit nimic. Statul, fie prin Ministerul Învățământului sau al MADR ar trebui să intervină”, spune ministrul.