Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, participă la conferința de boli infecțioase de la Iași! Specialiștii au discutat ieri despre profilul pacientului pentru fiecare centru regional! – LIVE VIDEO/ FOTO
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va participa astăzi la conferința de boli infecțioase organizată la Iași! La conferința de ieri, specialiștii au discutat despre profilul pacientului. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va participa astăzi la conferința de boli infecțioase organizată la Iași! Acesta a anunțat ieri că, la conferința de astăzi, va participa începând cu ora 12:00.
În ceea ce privește conferința de ieri, specialiștii au discutat despre profilul pacientului pentru fiecare centru regional.
„Domnul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că va participa la conferința de boli infecțioase organizată mâine (astăzi), de la ora 12:00. La conferința de astăzi (ieri) s-a discutat profilul pacientului pentru fiecare centru regional, s-a discutat tabloul clinic, dar mai ales despre tratament. De asemenea, a avut o intervenție prof. Diana Cimpoeșu, care a arătat activitatea intensă a zonei de Unitate a Primirii Urgențelor pentru fenomenul COVID-19. De asemenea, a participat prof. Doina Azoicăi, cu epidemiologie în SARS, dar și gripă, rujeolă sau rubeolă. Domnia sa a pus problema informațiilor mixte. La rândul său, domnul secretar de stat Raed Arafat a discutat despre organizare și pregătire. Mai mult, s-a discutat despre terapie de ultimă oră în ce privește HIV și hepatita cronică C”, a declarat ieri prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași.
Conferință națională privind pandemia cu COVID-19
O conferință națională privind infecția cu noul coronavirus are loc în perioada 22 – 24 iulie 2020, la Iași. Conferința „Patologie infecțioasă” este organizată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația Institutul Pan-European de Cercetare „Prof. Dr. Vasile Luca”.
Conferința se desfășoară online cu peste 20 de lectori și 340 de participanți din Iași, Constanța, Craiova, Timișoara, Cluj Napoca, Târgu Mureș și București. Astfel, tematica abordată este una științifică și vor fi discuții pe baza infecției cu Sars- CoV-2, infecției cu HIV, infecției cu virusurile hepatitice B și C, dar și despre antibioterapia în infecțiile grave. Evenimentul este creditat cu 18 ore de educație medicală continuă de către Colegiul Medicilor din România.
Conferință online cu specialiști în fenomenul COVID-19
Prof. dr. Carmen Dorobăț a precizat faptul că, pe 22 iulie 2020, de la ora 14:00, a început conferința online. La eveniment au fost prezenți Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, directorul Direcției de Sănătate Publică prof. Streinu Cercel, precum și secretarul de stat al Sănătății Raed Arafat. De asemenea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a precizat situația locurilor libere în unitatea medicală.
Prima Conferință Națională de Boli Infecțioase online
Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a anunțat organizarea primei conferințe naționale de boli infecțioase online. Într-o declarație făcută presei, managerul unității medicale a explicat că a venit momentul unor concluzii și că întreaga conferință le oferă specialiștilor această ocazie. Conferința se bucură de participarea unui număr mare de persoane, dar și a unor reputați medici infecționiști de la nivel național și din toate centrele universitare din România.
„E momentul să vorbim despre niște concluzii de etapă la nivel național, pe baza unor experiențe care au venit și de la nivel mondial. În această perspectivă, la Iași, organizăm prima Conferință Națională de Boli Infecțioase online. Vor avea prelegeri nume de elită din medicină din România. Colegi de la București, Cluj, Timișoara, din toate centrele universitare ale țării, dar și domnul Raed Arafat, doamna Diana Cimpoeșu. Nu vor fi numai infecționiști, dar și alte specialități, pentru că această infecție reclama din partea infecționiștilor o colaborare între neurologi, psihiatri, neufrologi etc.”, a menționat prof. dr. Carmen Dorobăț.