Ministrul Educaţiei şi Cercetării, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, nu vine la deschiderea anului universitar de la Iaşi
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, a confirmat astăzi, 27 septembrie 2021, că nu va fi prezent la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi.
„Astăzi din păcate nu ajung la Iaşi, particip la întâlnirea cu Ursula von der Leyer la Guvern”, a transmis în exclusivitate pentru BZI.ro.
Deschiderea noului an universitar la două mari instituții de învățământ din Iași
Astăzi, 27 septembrie 2021, vor avea loc două deschideri de an universitar. Astfel, de la ora 17.00, va fi festivitatea de deschidere a noului an universitar 2021 – 2022 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar de la ora 11.00 va fi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
La UAIC Iași, evenimentul include și conferința „Himere în educație”, susținută de Daniel P. Funeriu, consilier la nivel înalt al Uniunii Europene în Republica Moldova.
Ursula von der Leyen vine la București, astăzi
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine astăzi, 27 septembrie 2021, la Bucureşti, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU. Președintele CE se va întâlni cu șeful statului român, Klaus Werner Iohannis şi cu premierul Florin Vasile Cîţu și va prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României.
La ora 16.00, Ursula von der Leyen va fi primită la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, iar la ora 16.50 va avea o întrevedere cu prim-ministrul Florin Cîţu, la Palatul Victoria, conform programului.
Mai apoi, cei trei oficiali vor vizita Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală la ora 17.45, care ar urma să beneficieze de fonduri din partea programului NextGenerationEU, şi vor susţine o conferinţă de presă comună 18.15.
Vizita preşedintelui Comisiei Europene are ca principal scop prezentarea evaluării privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Pentru România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci şi garanţia că investiţiile şi reformele vor fi coordonatele următorilor ani. România se raliază, aşa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport şi medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noştri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România şi determinat să aplice programele de reformă”, a declarat vineri Florin Cîţu.