Ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare ar fi fost revocat din funcţie! Cererea a fost trimisă deja la Cotroceni (SURSE)

de: cristian.george
11:21, 08 iul. 2021

Conform unor surse guvernamentale, ministrul de Finanţe va fi revocat din funcţie de către premierul Florin Cîțu. Cererea de revocare al lui Alexandru Nazare ar fi fost deja semnată şi trimisă pentru încuviinţare la Cotroceni.

De altfel, premierul Florin Cîțu l-ar fi anunţat, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, despre faptul că va fi ultima la care va participa în calitate de ministru.

Alexandru Năzare, ministrul de Finanțe este un absent în spațiul public

Una dintre nemulţumirile aduse în atenţia publică de către Florin Cîțu este faptul că ministrul de Finanţe este pur şi simplu invizibil. Acesta a fost inclus într-un top alături de ministrul Justiției, Stelian Ion, ca fiind printre cei mai tăcuți miniști din Guvern. Şi Alexandru Nazare se află în tabăra „codaşilor”, deşi este ministrul Finanţelor, un rol – cheie în orice Cabinet din lume. Aflat pe poziţia 15, ministrul Finanţelor nu scapă de anonimat, şi în lunile precedente fiind cvasi – absent din spaţiul public. La fel ca în cazul lui Stelian Ion, şi miniştrii care l-au precedat pe Nazare s-au bucurat de o vizibilitate mai mare.

Ministrul Alexandru Nazare, o singură intervenție referitoare la PIB

În plină criză, ministrul Alexandru Nazare a avut doar o singură intervenție pe subiecte cheie din România. Altfel spus, printre singurele declarații pe care ministrul le-a avut au fost în legătură că economia dă semne de revenire și că Produsul Intern Brut a fost cu 5,3% mai mare decât în aceeași perioadă a anului precedent:

„Din cauza pandemiei Covid-19, 2020 a fost un an foarte dificil pentru economia României. Cu toate acestea, datorită măsurilor de sprijin, Produsul Intern Brut s-a redus cu doar 3,9% faţă de 2019, aceasta fiind una dintre cele mai mici contracţii din UE. Economia dă semne clare de revenire, întrucât Produsul Intern Brut în trimestrul 4 din 2020 a fost, în termeni reali, cu 5,3% mai mare decât în trimestrul 3 al aceluiaşi an. Este un rezultat bun, care indică faptul că premisele de la care am plecat în construcţia bugetară sunt corecte, ceea ce validează inclusiv prognoza de creştere economică de 4,3% pentru anul 2021. Cu toate acestea, trebuie să fim prudenţi, deoarece anul 2021 încă stă sub semnul incertitudinii din punct de vedere al crizei sanitare Covid-19.