Milionar din Iași, jefuit de un angajat! Afaceristul Simon Iancu spune că nu a putut decât să facă plângere împotriva agentului de vânzări: „A jucat banii la «păcănele»!”

de: Redacția BZI
02:00, 13 dec. 2021

Un cunoscut afacerist din Iași a fost jefuit de un fost angajat. În urma acestui incident, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Eugen Marian Popa la 1 an de închisoare, cu amânare, pentru delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (18 acte materiale)

Un milionar din Iași a fost jefuit de către un fost angajat! Afaceristul Simon Iancu spune că nu a putut decât să facă o plângere împotriva agentului de vânzări. Mai mult, afaceristul spune că fostul angajat de la Inter Unor ar fi jucat banii la „păcănele”. La finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Eugen Marian Popa la 1 an de închisoare, cu amânare, pentru delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (18 acte materiale). Pe de altă parte, judecătorii ieșeni au respins, ca nefondată, acțiunea civilă formulată de SC Inter Uno SRL, firmă patronată de milionarul Simon Iancu.

„Instanța dispune ca inculpatul Eugen Marian Popa să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituții publice aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială. Dispune desființarea înscrisurilor false, și anume formularele verzi ale unor chitanțe. Respinge acțiunea exercitată de partea civilă SC Inter Uno SRL, ca neîntemeiată”, au precizat judecătorii ieșeni. Simon Iancu este soțul Doinei Iancu, controversat medic ginecolog la Maternitatea „Elena Doamna”, acuzată în mai multe rânduri de malpraxis.

Societatea Inter Uno SRL a avut în ultimii 5 ani o cifră de afaceri de aproape 50 de milioane de euro din distribuția băuturilor alcoolice.

Eugen Marian Popa, acuzat de delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Eugen Marian Popa (47 de ani) a început pe data de 19 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe fostul agent de vânzări sub acuzațiile de delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (18 acte materiale).

„Inculpatul, având funcția de agent vânzări în cadrul persoanei vătămate SC Inter Uno SRL Iași, responsabil cu încasarea facturilor și predarea sumelor de bani încasate de la diferiți clienți, a falsificat 18 chitanțe, prin completarea datelor de pe chitanțe, la indigo, însă, cu privire la suma de bani, prin trecerea unei sume mai mari (suma originală încasată de la clienți) pe chitanța albastră (înscrisul falsificat) și o sumă de bani mai mică pe chitanța verde (înscrisul fals), metodă prin care și-a însușit și folosit în interes personal suma de 5.901,77 lei”, au afirmat procurorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii Cotidianului BZI au prezentat și alte informații referitoare la firma Inter Uno.

Milionarul ieșean Simon Iancu: „Am mai avut astfel de cazuri la firmă…”

La un moment dat, reprezentanții firmei Inter Uno SRL, societate patronată de milionarul ieșean Simon Iancu, au observat lipsa sumelor de bani din casierie, moment în care au declanșat o anchetă. Pe 21 noiembrie 2015, ei au formulat o plângere penală, susținând că fostul angajat și-ar fi însușit, de fapt, suma totală de 22.536 de lei. Anchetatorii au efectuat cercetări, stabilind că persoana care și-a însușit suma respectivă este nimeni altul decât agentul de vânzări Eugen Marian Popa. În fața instanței, Popa a fost de acord să dea declarație și a recunoscut săvârșirea faptelor pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți, potrivit procedurii în cazul recunoașterii învinuirii. Pe de altă parte, magistrații ieșeni au constatat că prejudiciul real este de 5.901,77 lei și că acesta ar fi fost achitat de către fostul agent de vânzări. Contactat telefonic ieri de reporterii Cotidianului BZI, milionarul ieșean Simon Iancu, patronul firmei Inter Uno SRL, a precizat că a mai avut astfel de situații.

„Îmi aduc aminte cazul, dar nu m-am ocupat eu, ci avocații. Firma a formulat o plângere pentru că era vorba despre o pierdere de peste 20.000 de lei, din câte îmi amintesc. El nu mai este angajatul nostru. Am mai pățit treaba asta de vreo 5-6 ori până acum, la Inter Uno. Firma e pe piață din 1990 și am mai avut astfel de cazuri, în care angajați au plecat cu bani de la noi. Am aflat că joacă banii la «păcănele»! Cel puțin în acest ultim caz, am aflat că asta făcea domnul respectiv. Nu aveam cum să nu facem plângere, pentru că era vorba despre niște documente falsificate acolo. Poate că, dacă ar fi înapoiat banii, am fi încercat să găsim o altă soluție…”, a declarat ieri Simon Iancu.

În edițiile anterioare, reporterii Cotidianului BZI au prezentat și alte informații referitoare la milionarul Simon Iancu.