La templul Shri Banke Bihari din Vrindavan, India, zeci de credincioși au stat la coadă pentru a bea picăturile care curgeau de pe o statuie de elefant, convinși că este apă sfințită provenită de la picioarele lui Krishna.
De fapt, era doar condens de la aerul condiționat, o revelație surprinzătoare care a adus templul în centrul unei controverse între credință și rațiune.
Credincioșii au băut „Apa Sfântă” care era de fapt condens de la aerul condiționat
Imagini surprinzătoare arată mulțimea adunată în fața sculpturii, sorbind cu evlavie ceea ce credeau a fi „Charan Amrit” – apă sacră. Totuși, autoritățile templului au intervenit și au emis o declarație explicând că picăturile nu erau altceva decât condens acumulat pe unitatea de răcire.
Un oficial al templului, Dinesh Goswami, a explicat că adevăratul „Charan Amrit” este preparat special și conține ingrediente sfințite, precum frunze de Tulsi și petale de trandafir.
În ciuda intențiilor pure, consumul de apă de condens poate fi riscant, având în vedere că aparatele de aer condiționat pot adăposti bacterii și mucegaiuri periculoase pentru sănătate.
Incidentul a stârnit reacții mixte: unii au admirat devotamentul credincioșilor, în timp ce alții au criticat credulitatea cu care aceștia au confundat condensul cu un „miracol”. După aflarea adevărului, mulți au rămas dezamăgiți și au învinuit templul pentru confuzia creată.
Si care este diferenta dintre credinciosii care beau apa sfinta de la aparatul de aer conditionat si cei care ling si se freaca de oase ? Nici una