Mii de oameni au fost vindecaţi de călugărul Mihai Neamțu! Biserica l-a propus pentru beantificare
Mihai Neamțu este un călugăr român care este propus pentru beantificare de Biserica Greco-Catolica. Călugărul a murit la vârsta de 75 de ani pe data de 23 iunie 2000. Conform declaraţiilor făcute de mai multe persoane, călugărul ar fi făcut mii de minuni, vindecând mai multe persoane.
În acest sens, o anchetă a fost demarata pe data de 14 septembrie 2018. Ancheta a cercetat viața, virtuțile eroice, faima de sfinţenie şi a semnelor Slujitorului lui Dumnezeu.
Mihai Neamțu a fost propus, de Biserica Greco-Catolică, pentru beantificare
Anchetă pentru beantificarea lui Mihai Neamțu a fost propusă de Lucian Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România şi a fost deschisă pe data de 14 decembrie 2020.
Conform datelor din anchetă, întreaga viaţă a călugărului este sub conul unui mister şi a unor legende. Multe mărturisirii ale oamenilor îl prezintă pe călugăr ca o persoană care reuşea să vindece bolnavii cu ceaiuri şi rugăciuni. Mihai Neamțu s-a născut în 1924, pe data de 12 octombrie în Prilog, o localitate din Satu-Mare. Familia călugărului era una săraca dar muncitoare.
Încă de la o vârstă fragedă, Mihai Neamțu a dorit să se călugărească, dar după un an de stat la mânăstirea din Bixad, din cauza unei semiparalizii, călugărul a fost nevoit să se întoarcă la viaţa civilă. Aici, Neamțu a început să repare pălării şi să adune plante pentru Plafar. Boala îl făcea să comunice cu dificultate. Sora lui a fost una dintre puţinele persoane care au stat cu el, l-a înţeles. Încet, dar sigur, călugărul a început să fie vizitat de mii de persoane care doreau remedii pentru bolile pe care aceştia le aveau. Chiar şi în perioada comunistă, în pofida restricţiilor impuse de autorităţi, oamenii veneau la el. Călugărul, pe lângă remedii naturiste se rugă pentru semenii lui.
Comuniştii l-au supravegheat, anchetat, persecutat
În perioada comunistă, o asemenea faptă nu rămânea nepedepsita de autorităţile aflate la putere. Din aceste considerente, Mihai Neamțu a fost persecutat, supravegheat şi anchetat. Avea un contract cu Plafarul din Satu Mare, le usca şi le ducea acolo. Deşi au auzit mulţi despre el, numele său era rostit oarecum în şoaptă, în cadru restrâns. A fost monitorizat şi de Securitate, dar până la urmă nu a fost considerat un pericol.
După Revoluţie, Biserica Greco-Catolică a revenit în legalitate şi s-a reconstituit parohia din Prilog, care are doar 50 de credincioşi, din care o jumătate sunt plecaţi peste hotare. Cu toate acestea, între anii 1995-1998, cu sprijinul credincioşilor, în special al celor plecaţi, în curtea casei călugărului a fost ridicată o mănăstire, cu hramul „Mihail şi Gavril”, relatează adevărul.ro
Orice boală poate fi vindecată, susţinea Mihai Neamţu
Conform unor martori, călugărul considera că orice boală poate fi tratată. Mulţi care nu au crezut în puterile tămăduitoare ale lui Mihai Neamţu, au fost şi s-au convins că acesta chiar trata diverse afecţiuni. Spunea doar că medicamentele trebuie ajutate cu ceaiuri naturiste. În plus, îndemna la rugăciune şi în modestia lui credea cu toată convingerea că orice om are în el o părticică de Dumnezeu, de aceea fiecare bolnav se poate vindeca. „Nu fiţi trişti, căci bucuria Domnului este Puterea voastră“, spunea el.
La 18 ani de la moartea călugărului Mihai, a fost deschis procesul de beatificare pentru trecerea lui în rândul sfinţilor. Procedeul de beatificare începe în ţară, primul dosar îl face Episcopia, se caută documentele cu privire la viaţa lui Mihai, iar dosarul este trimis la congregaţia de la Roma, unde se cercetează din nou.