Mii de euro câștigate dintr-un loc de muncă de acasă: Unii oameni ajung să depășească de 10 ori salariile angajatorilor ieșeni!
Mai multe persoane au renunțat la locurile de muncă obișnuite, deoarece câștigurile din mediul online au ajuns să fie de 10 ori mai mari. O ieșeancă susține că a ajuns să își întrețină familia într-un timp destul de scurt având un loc de muncă de acasă
Mai multe tinere, care în acest moment se întrețin doar din veniturile provenite dintr-un loc de muncă online, povestesc reporterilor BZI că pandemia a fost motivul pentru care ele au căutat soluții. Deși piața locurilor de muncă este competitivă, ele au reușit să câștige banii pe care înainte doar îi visau. Acestea au ajuns să aibă niște vânzări substanțiale în ultima perioadă, fără a face eforturi uriașe.
”Eu am început această activitate când a început pandemia. În acea perioadă toate persoanele erau în șomaj tehnic. Am dat peste o postare în care cineva promova aceste produse. Am devenit consumator, pentru că îmi doream să slăbesc. Ulterior, fără să-mi dau seama, lumea mă întreba ce-am făcut. Și, în acest fel, mi-am creat propria echipă și am reușit să-mi câștig proprii bani din confortul casei”, a mărturisit coordonatoarea unei echipe, Oana Colgiu.
Care sunt avantajele locului de muncă de acasă: ”Câștig mai bine decât în Italia”
Oana Colgiu are 33 de ani și este proaspătă mămică. Aceasta susține că înainte de a lucra în domeniul vânzărilor a lucrat ca ospătar în Italia. La acea vreme i se păreau niște venituri mari, chiar dacă era greu. Acum, însă, a destăinut că ajunge să câștige de câteva ori mai mult.
”Înainte să lucrez aici, am fost în Italia. Acolo lucram ca ospătar. Era greu pentru că eram departe de familie, programul nu era favorabil și munca era pe măsură. Acum, însă, nu m-aș mai întoarce. Sunt aproape de familie și câștig de 3 ori mai bine decât în Italia”, a mai menționat Oana.
Locurile de muncă din Iași nu sunt pentru oricine. Mulți angajatori ieșeni cer experiență sau studii în domeniu, iar persoanele care nu au reușit să obțină o diplomă se confruntă cu un stres în plus când vine vorba despre a face ceea ce îți place.
Diana Corduneanu este o tânără de 28 ani și povestește cu tristețe experiența sa din cadrul fostului loc de muncă din Iași. Aceasta a spus că înainte de a lucra în această companie a lucrat la un salon. Acolo câștigurile erau mai mari, doar în sezonul cald și era nevoită să lucreze câteva ore bune peste program.
”Am lucrat la un salon. Eram manichiuristă și câștigam mai bine doar vara, pentru că atunci veneau și plecau în concedii. Dar trebuia să lucrez și 12 sau 14 ore pe zi pentru a câștiga niște bani. Când venea iarna, luam cei mai puțini bani”, a declarat Diana Corduneanu.
Pandemia a adus numeroase modificări pe piața muncii
Multe locuri de muncă au dispărut sau au evoluat odată cu apariția pandemiei de SARS-CoV-2. Mulți ieșeni au rămas fără locul de muncă tradițional și atunci fiecare și-a căutat o altă soluție. La sfârșitul anului 2021, în Iași s-a înregistrat o creștere majoră a numărului locurilor de muncă.
”Am lucrat într-un call center. Acolo luam 2.000 de lei pe lună, însă acum câștig foarte bine, fără a depune prea multe eforturi. Și sunt la început, dar sunt foarte fericită de veniturile pe care am reușit să le obțin în timpul meu liber”, a afirmat Ioana Bîrsan.
Pentru că acest loc de muncă presupune mult timp liber, Ana Niță relatează reporterilor BZI că în urma veniturilor câștigate în ultima perioadă, aceasta va reuși în acest an să își întrețină familia doar din acest loc de muncă de acasă și este convinsă că nu va duce lipsă de nimic.
”Până acum am reușit să devin independentă din punct de vedere financiar. Ba chiar consider că sunt venituri considerabile față de salariile pe care, în trecut, le luam la alte joburi. Anul acesta, în cazul meu, va fi anul schimbărilor. Soțul meu deja știe că este ultimul an în care mai merge la muncă, pentru că îmi doresc să fim acasă împreună și să avem tot ce ne dorim”, a afirmat Ana Niță, ambasador în domeniul vânzărilor.