Prima pagină » Actualitate » Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, despre dreptul elevilor de a acorda feedback pentru activitatea cadrului didactic
Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, despre dreptul elevilor de a acorda feedback pentru activitatea cadrului didactic

Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, despre dreptul elevilor de a acorda feedback pentru activitatea cadrului didactic

24 sept. 2024, 09:45, 2 ,
Redacția BZI în Actualitate

Deputatul Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, își exprimă rezervele față de o prevedere din Noul Statut al Elevilor, care permite elevilor să ofere feedback anonim cadrelor didactice.

Deși la prima vedere această măsură pare utilă, parlamentarul susține că, în practică, poate duce la evaluări distorsionate. Profesorii stricți, dar conștiincioși, ar putea primi evaluări negative, în timp ce cei mai toleranți ar putea fi evaluați pozitiv, indiferent de performanța lor reală. Aceasta ar afecta imaginea și cariera profesorilor, care deja se confruntă cu presiuni și lipsa protecției eficiente împotriva abuzurilor. El subliniază că, pentru a aduce schimbări reale în educație, trebuie oferită și protecție adecvată cadrelor didactice.

„Prevederile Noului Statut al Elevilor includ dreptul acestora de a oferi un feedback anonim pentru activitatea cadrelor didactice. Deși, la prima vedere, acest demers pare a fi unul benefic, în practică lucrurile stau puțin diferit. Există posibilitatea ca unele cadre didactice care își îndeplinesc atribuțiile în mod conștiincios și care își fac treaba exemplar să fie evaluate negativ, fiind considerate ”severe”, iar cele care sunt tolerante în activitatea didactică ar putea fi evaluate în mod pozitiv. Aceste evaluări ar putea crea o imagine distorsionată asupra cadrelor didactice și a activității acestora, cadre didactice care oricum sunt expuse permanent presiunilor și care nu se pot bucura de măsuri de protecție eficientă împotriva eventualelor abuzuri. Profesorii sunt îngrijorați că imaginea și cariera lor vor fi, în mod nejustificat, afectate. Dacă dorim cu adevărat instituirea unor schimbări benefice în sistemul de învățământ, trebuie să acordăm o atenție deosebită și o protecție sigură și cadrului didactic.
Având în vedere cele expuse mai sus:
1. Cum poate fi asigurată protecția cadrelor didactice în cazul în care va fi incidentă în practică situația descrisă mai sus?”, a transmis Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași.

Comentarii
  • e-vreica deca are alte prioritati 🙂
    se poate observa aici
    https://www.facebook.com/100007692436336/posts/3712931262306585/

    • Simion = Mossad

      Simion sta toata ziua pe sub mese pe la ambasada Israelului. Asta cand nu fura bani de la Becali si se preface ca le construieste pe gratis altora case.

  • elevii trebuie sa se poata concentra pentru a invata despre istoria ovreiiilor
    ⠀⣿⠀⠀⢰⣇⠀⠀⣸⡆⠀⠀⢸⡇⠀⠀⢰⣇⠀⠀⣸⡆⠀⠀⣿⠀
    ⠸⠿⠂⠀⠸⠿⠀⠀⠿⠟⠀⠀⠻⠟⠀⠀⠻⠿⠀⠀⠿⠇⠀⠐⠿⠇
    ⣰⣶⡄⠀⣴⣶⡄⠀⣶⣦⠀⢀⣴⣦⡀⠀⣴⣶⠀⢠⣶⣦⠀⢠⣶⣆
    ⢿⣿⣧⠀⣿⣿⡇⠀⣿⣿⣆⢸⣿⣿⡇⣰⣿⣿⠀⢸⣿⣿⠀⣼⣿⡿
    ⠸⣿⣿⡀⠸⣿⣿⣄⠘⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠃⣠⣿⣿⠇⢀⣿⣿⠇
    ⠀⢻⣿⣷⡀⠙⣿⣿⣦⣄⠉⢻⣿⣿⡟⠉⣠⣴⣿⣿⠋⢀⣾⣿⡟⠀
    ⠀⠀⠻⣿⣿⣦⡈⠙⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠋⢁⣴⣿⣿⠟⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠈⠻⣿⣿⣶⣤⣈⠉⢹⣿⣿⡏⠉⣁⣤⣶⣿⣿⠟⠁⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠙⠻⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠟⠋⠁⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⢹⣿⣿⡏⠉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⣀⣀⣀⣀⣸⣿⣿⣇⣀⣀⣀⣀⣀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⣴⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣦⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠇⠀⠀⠀

    • Sinagoga Satanei

      Or sa invete despre complicitatea evreilor in comertul cu sclavi africani in America sau cu sclavi europeni in zona mediteraneana?
      Or sa invete despre crimele impotriva umanitatii comise de evrei bolsevici ca Bela Kun si Leon Trotski?
      Or sa invete despre tortionarii evrei ca Nicholschi si Dulgeru, care i-au chinuit pe romani in inchisorile comuniste?
      Or sa invete despre zecile de grupari teroriste evreiesti ca Irgun, Lehi, Sicarii, etc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024