Mihaela Bilic spune ce conține, de fapt, slănina de porc

de: BZI.ro
11:46, 18 dec. 2019

Credeai că nu există ceva mai nociv decât slănina de porc? Ei bine, mai gândește-te. Nutriționista Mihaela Bilic susține că acest aliment e, de fapt, la fel de sănăos ca somonul.

”Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita

Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slănina de porc. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate.

Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slănina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon”, a scris Bilic pe pagina sa de facebook.

Consumată cu regularitate, însă în cantități moderate, slănina ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind un bun remediu împortiva durerilor articulare.

Studii recente au demostrat că cei care consumă grăsime au un ritm cardiac regulat, un mușchi cardiac mai puternic și o circulatie ușoară a sângelui, ceea ce face ca slănina să fie benefică pentru inimă și pentru principalele vase de sânge.

Într-adevăr, dacă ne gândim și ne întrebăm de ce bunicii și străbunicii noștri erau mai sănătoși putem lesne să înțelegem că alimentația lor tradițională, în care slănina, alături de ceapă ocupa un loc de cinste pe masă, era mult mai sănătoasă, în primul rând pentru faptul că alimentele de atunci erau 100 % naturale, neavând urmă de E-uri, coloranţi şi conservanţi. În al doilea rând, slănina consumată de bunicii noștri are anumite calități care se datorează acidului arahidonic, ce îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului.

Slănina conține o cantitate însemnată de seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. De asemenea, seleniul din slănină aduce beneficii și fumătorilor care, dacă mă¬nâncă regulat puţină slănină, reduc parțial daunele produse de țigări asupra organismului.