Mierea în tratarea gastritei – Remedii naturale care pot combate afecțiunile de la nivelul stomacului

de: BZI.ro
11:01, 18 mart. 2022

Nu mulți oameni știu că mierea se folosește în tratarea gastritei de orice tip! Mierea este un ingredient special în remediile naturiste pentru combaterea mai multor afecțiuni, însă e bine să știm că se folosește chiar și pentru problemele stomacului. Acest produs natural, dulce, pe care îl adăugăm în ceai sau îl ungem cu unt pe pâine, ne poate surprinde cu beneficiile pe care  le aduce organismului nostru.

Ce este gastrita

Gastrita este o boală care apare la nivelul stomacului și poate afecta calitatea vieții unei persoane. Aceasta reprezintă o multitudine de inflamații a mucoasei gastrice și poate avea niște simptome foarte neplăcute.

Această afecțiune se manifestă prin dureri foarte intense la nivelul stomacului, alături de hiperaciditate gastrică. Aceste lucruri vor duce la senzația de greată și mai apoi, vărsături. O persoană care suferă de gastrită poate suferi și de balonare, indigestie și cel mai probabil, își va pierde pofta de mâncare.

Uneori, din cauza refluxului gastroesofagian, aceste persoane pot simți și arsuri sau durere în capul pieptului. Acest fenomen are denumirea de pirozis.

Dacă gastrita nu este tratată se poate agrava, iar persoana în cauză poate prezenta stări de anxietate sau de depresie.

Care sunt tipurile de gastrită și ce le cauzează

Gastrita se clasifică în două categorii, și anume cea acută, respectiv cea cronică. Gastrita acută este mai violentă și apare, de obicei, brusc. Aceasta se datorează mai multor factori, precum alimentația, anumite tratamente sau chiar și stres. Totuși, acest tip de gastrită este cel mai ușor de tratat, mai ales dacă este descoperită din timp.

Gastrita cronică este în general, cauzată de o bacterie care apare la nivelul stomacului, și anume Helicobacter pylori. Aceasta se tratează mai greu și simptomele sale se pot prelungi pe o perioadă mai mare.

Mierea în tratarea gastritei – Ce remedii naturale există pentru această afecțiune

Mierea are multe proprietăți benefice stomacului. Aceasta poate ajuta la reglarea acidității, și poate preveni inflamarea mucoasei. Aceasta are efecte antiinflamatoare și poate chiar să regenereze mucoasa și țesuturile stomacului.

Cel mai bine este să procurăm miere de albine cât mai naturală, fără aditivi sau conservanți.

Mierea cu lapte este unul dintre cele mai folosite remedii. Acesta poate combate hiperaciditatea stomacului. Trebuie să adăugăm o lingură de miere într-o cană cu lapte cald. Acesta nu trebuie să fie fierbinte! Puteți bea acest amenstec chiar și de trei ori pe zi. Pentru a fi eficient, este bine să repetați acest proces timp de aproximativ 30 de zile.

Dacă nu preferați laptele, există și remediul pe bază de apă cu miere. La fel ca laptele, aceasta trebuie să fie călduță, însă nu fierbinte! Totuși, acest tratament durează dublu față de cel cu lapte. Puteți bea acest amestec de două ori pe zi, cu înghițituri mici. Mierea se poate adăuga și în ceaiul de mușețel, și va funcționa la fel de bine.

Mierea este foarte bună pentru organism, din mai multe puncte de vedere. Aceasta poate ajuta și în cazul altor afecțiuni, nu numai a celor legate de stomac.

Așadar, mierea este folosită în tratarea gastritei, având foarte multe proprietăți benefice.