Miere de papadie: reteta de primavara

de: Echipa Bzi.ro
09:29, 03 mai 2021

Multe buruieni sunt comestibile si au multe proprietati medicinale. Este in special cazul papadiei, acele flori destul de aurii care rasar in gradinile noastre imediat ce soseste primavara. Copiilor le place sa le adune sub soarele cald de primavara pentru a prepara retete grozave. Aceasta miere de papadie arata ca un jeleu si este de fapt un gem din florile de papadie. Descoperiti aceasta reteta de miere de intins pe briose sau paine, de indulcit iaurturile. Originala, ancestrala, vegana si economica, aceasta reteta este excelenta impotriva durerilor de gat si tusei. Un alt motiv bun pentru a testa acest nectar imediat ce florile apar.

Ingredientele mierii cu papadie

aproximativ 365 de flori de papadie
850 gr zahar
1,5 litri de apa
1 portocala organica
2 lamai netratate
optional: o pastaie de vanilie sau agar-agar

Va recomandam sa recoltati florile intr-o gradina sau intr-un camp la inceputul dupa-amiezii (cand acestea sunt mai inflorite). Pe de alta parte, evitati drumurile, unde florile sunt foarte poluate. Reteta pentru prepararea mierii de papadie:

Dupa ce ati avut grija sa colectati papadia, spalati-o bine, astfel incat sa indepartati murdaria. Apoi scurgeti totul. Apoi scoateti cu grija partea verde, astfel incat sa ramana doar pistilele galbene. Este plictisitor, dar merita, deoarece partea verde poate conferi gust amar. Uscati-va florile la soare timp de o ora.

In acest timp, stoarceti citricele. Apoi adaugati apa intr-o cratita, precum si petalele. Apoi aduceti totul la fierbere si asigurati-va ca amestecati in mod regulat pana cand obtineti un gem translucid. Apoi, lasati sa fiarba timp de o ora inainte de a lasa oala sa se raceasca peste noapte. Mirosul nu este foarte placut in acest moment al retetei, dar nu va faceti griji.

Folosind o panza de branza sau o carpa curata, filtrati preparatul, asigurandu-va ca obtineti cat mai mult suc posibil. Adaugati zaharul si fierbeti timp de aproximativ 45 de minute. Verificati daca jeleul se intareste punandu-l pe o farfurie rece. Daca nu, continuati sa gatiti sau adaugati 1,5 cm de agar (un gelifiant natural).

Transferati totul in borcanele de miere si inchideti bine. De preferinta, sterilizati-le in prealabil pentru o mai buna conservare a mierii de papadie. Fara sterilizare, poate fi pastrat totusi la frigider timp de cateva saptamani.

Beneficiile papadiei

Aceasta planta este cunoscuta in principal pentru proprietatile sale purificatoare si diuretice. Ne stimuleaza ficatul si vezica biliara si participa la buna functionare a acestora. In plus, ajuta la eliminarea calculilor renali si biliari si sustine pierderea in greutate datorita proprietatilor sale de eliminare care actioneaza impotriva retentiei de apa. Cu toate acestea, virtutile sale nu se termina aici! Este, de asemenea, utilizata in farmacopeea franceza pentru a lupta impotriva tulburarilor digestive (balonare si constipatie), precum si impotriva imbatranirii pielii datorita bogatiei sale in oligoelemente, vitamine si minerale si actiunii sale impotriva radicalilor liberi.