Metode de vindecare fără medicamente – Cum tratezi afecţiunile minore
Remediile naturale pregătite acasă pot ameliora diverse tipuri de dureri și te pot face să te simți mult mai repede. Dacă problema nu e atât de serioasă și ești absolut sigur/ă că nu e nevoie de îngrijire de specialitate , poți să apelezi la Mama Natură cea generoasă pentru ajutor. Iată câteva remedii naturale alternative pentru a trata bolile în mod sigur și alternativ:
1. Durerea de spate
Există puncte speciale de acupunctură pe mijloc, chiar sub talie și deasupra șoldurilor. Roagă pe cineva să te maseze în aceste zone, pentru o calmare de moment.Roagă pe cineva din familie să-ți maseze spatele cu alcool. Înainte să începi, curăță-ți pielea spatelui. Stropește cu niște alcool și masează ușor în piele.Încearcă și masaje cu ulei din lemn de santal, foarte popular pentru efectul său relaxant.Încearcă terapiile reci și calde – alternează-le pe fiecare timp de 20 de minute. Pentru terapia rece, poți folosi pachete de gheață învelite în prosop.E important să alegi salteaua corectă – nu ar trebui să fie prea tare, nici prea moale.
2. Durerea de cap
Întinde-te și aplică un pachet rece pe zona dureroasă pentru u nsfert de oră.Amestecă suc de usturoi (un cățel) cu o lingură de miere. Această rețetă reactivează zonele senzoriale ale creierului și face durerea să dispară.Pune-ți două felii de cartof pe tâmple pentru aproximativ jumătate de oră. Ceaiul de mentă este un relaxant puternic, folosit adesea pentru calmarea durerii. Pentru același efect, poți folosi și ceai de mușețel. Încearcă să te relaxezi și masează-te cu vârful degetelor folosind mișcări circulare.
3. Congestia nazală – Fierbe frunze de eucalipt
Inhalează aburul ținând capul deasupra cratiței, inspirând adânc. Această metodă te va calma repede și va desfunda sinusurile. Încearcă un amestec de frunză de dafin, salvie și scorțișoară. Pune ierburile în apă fierbinte pentru 5-10 minute. Mirosul lor magnific e atât de puternic încât îâi va desfunda cu ușurință nasul.Miere și oțet de mere – amestecă un pahar de apă, două linguri de oțet de mere și două linguri de miere. Așteaptă trei minute înainte să bei.Abur – pune niște apă într-o cratiță și las-o să fiarbă până începe să se evapore. Ține-ți capul deasupra cratiâei, acoperit cu un prosop, și inhalează aburul.
4. Dermatită
Terci de ovăz – acoperă 500g de ovăz cu un litru de apă. Fierbe câteva minute, amestecând. Lasă să se răcească, apoi fă comprese și aplică-le pe zonele afectate.Drojdie de bere – amestecă drojdia de bere cu iaurt, lapte și suc. Acest amestec curăță pielea în mod natural.Cimbru – pune niște cimbru într-o cratiță cu apă și fierbe-l. Lasă-l să se răcească, apoi aplică infuzie pe zonele afectate.Arbore de ceai – Pune câteva picături de ulei de arbore de ceai pe un burete și aplică-le ușor pe zonele afectate.
5. Migrenă
- Coji de banane – toarnă niște alcool pe coajă de banană și aplic-o pe față timp de 30 de minute.
- Migdalele – pentru a reduce durerile de cap teribile, mănâncă 100gr de migdale pe zi
- Ceai de mușețel – acesta e cunoscut de secole pentru efectul său relaxant.
- Cafeina – e un puternic vasodilatator-Încearcă să te relaxezi într-o cameră unde e liniște și întuneric.
- Pune-ți comprese pe frunte timp de zece minute, alternându-le pe cele calde cu cele reci.
6. Constipația
Amestecă terci de ovăz organic cu apă și lămâie.Mănâncă mere fără coajă.Masează-te în fiecare zi cu ulei extra virgin de măsline pe abdomen, folosind mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic. Bea suc de portocale și kiwi pe stomacul gol de dimineață.
7. Durere sau arsuri de stomac, indigestie
Consumă niște supă de pui. Ai grijă să nu fie grasă și adaugă în ea niște zeamă de lămâie.Ceaiul de mușețel calmează durerea de stomac.Aplică comprese calde pe zona dureroasă timp de 15 minutte.Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu, niște suc de lămâie și jumătate de pahar de apă. Bea încet.
8. Tuse, răceală, gripă
Pentru a evita răceala, bea suc de portocale în fiecare zi la micul dejun. Eucaliptul are proprietăți antiseptice, așa că te poate ajuta. Bea în fiecare zi de răceală niște supă caldă – e antiseptică și are proprietăți anti-inflamatoare.
9. Acnee
Pune zece petale de trandafir într-o sticlă de apă. Las-o să stea 36 de ore în trandafir. Adaugă niște alcool și aplică o dată pe zi, după baie, înainte să mergi la culcare. Păstrează sticla în frigider. Ceai de lămâie – adaugă niște coajă de lămâie în apă și fierbe-o pentru 3-5 minute. Bea două ceaiuri pe zi pentru detoxifiere. Miere cu scorțișoară – fă o mască facială din ele și aplică-le pe zonele afectate timp de 10 minute.Oțet de mere – dizolvă niște oțet în apă și aplică pe fața curată folosiind niște dischete de bumbac.
10. Căderea părului
Aplică suc proaspăt de usturoi sau ceapă direct pe scalp. Clătește bine cu suc de lămâie după 20 de minute.Amestecă suc de morcovi și lapte de cocos și aplică pe păr.Aloe Vera – extrage niște gel din frunză de aloe și dizolv-o într-un bol cu apă. Aplică pe păr și masează scalpul. Clătește cu apă caldă după 10 minute. Sfecla – fierbe niște sfeclă timp de zece minute. Răcește apa și aplică sfecla pe cap timp de 2-3 ori pe săptămână.1
1. Presiune a sângelui înaltă
Punctele 1-2 – mângâie ușor linia dintre ele, de 10 ori pe o parte, apoi tot de 10 ori pe cealaltă parte. Punctul 3 – masează-l cu degetele timp de un minut pe o parte, apoi pe cealaltă. Apasă atât cât să nu te doară.
12. Probleme cu ficatul și rinichii
Medicină chineză consideră că mersul taoist ajută o persoană care are probleme cu ficatul sau rinichii, dar și pentru alte boli. Pentru a face acest exercițiu ai nevoie doar să pui o pătură moale pe covor. Mergi încept pe genunchi, fără să te sprijini pe brațe. Fă acest exercițiu pentru cel puțin un sfert de oră pe zi.