Urticaria este o boala larg raspandita, care se manifesta printr-o reactie imediata alergica a pielii la factorii externi si interni. Cum tratam urticariile? Acest aspect este foarte important avand in vedere faptul ca asemenea alergii pot sa apara la orice varsta si destul de frecvent.
Sunt recomandate zilnic ceaiuri depurative realizate din plante medicinale. Acestea se beau incet, cu inghitituri mici, pe parcursul zilei.
Infuzia de menta este un remediu bun pentru urticarie. Aceasta se prepara astfel: se pun 2 lingurite de planta uscata la 300 ml apa fierbinte, se lasa la infuzat timp de 1 ora. Se bea cate un sfert de pahar de 3 ori pe zi.
Sucurile de legume ajuta la purificarea sangelui. Se recomanda sucul din frunze de spanac, radacina de morcov si sfecla. De asemenea spanacul poate fi inlocuit de castraveti. In astfel de combinatii morcovul si sfecla trebuie sa fie in cantitate mai mare. Sucul de telina, morcov si spanac este foarte bun in cazuri de urticarie.
Sanse de vindecare pentru bolnavii de urticarie cronica
Sucul de telina are proprietati excelente. Se ia cate o lingurita de suc de telina de 4-5 ori pe zi. Se poate folosi si pentru uz extern sub forma de cataplasme aplicate direct pe zona afectata.
Decoctul de vasc este eficient, se pune o lingurita de vasc la un pahar de apa rece si se lasa la macerat 12 ore, apoi se filtreaza si se bea cate o cana de 3 ori pe zi.
Infuzia de maghiran se realizeaza astfel: se adauga o lingurita de planta la o cana de apa clocotita si se lasa la infuzat 10 minute. Maghiranul poate fi utilizat si in apa de baie pentru calmarea pielii.
Infuzia de brusture se prepara astfel: se adauga o lingurita de radacina maruntita de brusture la o cana de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, se filtreaza si se bea cu inghitituri mici in cursul zilei.
Infuzia de cimbru tarator are efect bun asupra pielii. Se pun 2 lingurite de cimbru la un pahar de apa fierbinte, se lasa sa stea o ora, se filtreaza si se bea cate jumatate de pahar de 2-3 ori pe zi.
Foarte eficiente sunt radacina de papadie, frunzele de liliac, radacina de cicoare. Se adauga 10 g la o cana de apa fierbinte si se utilizeaza sub forma de infuzie.
Din musetel, ienupar, coaja de stejar, flori de soc si frunze de nuc se prepara infuzii, decocturi foarte eficiente contra eruptiilor care apar in cazuri de urticarii. Aceste plante se pot adauga si in apa de baie pentru a spala zona afectata.
Cura de urzici, drojdie de bere, otet de mere cu miere de albine. Salata de urzica sau infuzia din frunze de urzica (se pune o lingura de planta la o cana de apa fierbinte, se infuzeaza 5 minute) ajuta in cazuri de urticarie.
Amestecul realizat din hrean si miere de albine in proportii de 1:1 este un remediu eficient pentru urticarie. Se ia cate o lingurita de 3 ori pe zi.
Alimentatia trebuie completata cu un supliment de minerale si vitamine (B, C si D). Magneziul si calciul nu trebuie sa lipseasca.
Sfaturi pentru bolnavii de urticarie
Exista o serie de alimente care pot provoca alergii si care nu trebuie consumate. Dintre acestea fac parte: zmeura, capsunile, kiwi, soia, laptele, carnea de miel, cerealele ce au gluten (cum este graul, orzul si secara), rosiile, macul, susanul, fisticul, alunele, ciocolata, alcoolul, pestele, carnea de porc, branza de vaci.
Tinctura de lemn dulce este indicata contra urticariilor, deoarece are proprietati antiinflamatoare si antialergice. Se iau 3 lingurite de tinctura in fiecare zi, tratamentul se face timp de 10 zile.
Foarte bun este propolisul deoarece are efect antialergic.
Uleiul de catina si ceaiul de radacina de brusture ajuta in tratamentul urticariei. Se iau 20 de picaturi de ulei de catina de 2-3 ori pe zi.
Produsele pe baza de Aloe Vera ajuta la regenerarea tesuturilor si vindecarea zonelor ce prezinta prurit. Otetul de mere pulverizat pe zona afectata are de asemenea efect de combatere a pruritului cauzat de urticarie.
Trebuie evitata lumina puternica a soarelui, stresul, imbracamintea sintetica, produsele cosmetice industriale si in general tot ce poate da reactii alergice la o persoana.