Metoda Valeriu Popa pentru pregatirea corecta a graului incoltit
Graul incoltit este indicat in: tratamentul intirzierilor de crestere la copii, boli de piele (acnee, eczeme, afectiuni infectioase recidivante), imbatrinire sau imbatrinire prematura, afectiuni hepatice, subponderalitate, tromboflebita, arterita, tumori ale stomacului, tumori in general, cancer, afectiuni oculare, afectiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm si bronsita), impotenta si sterilitate masculina, amenoree, dismenoree, anemie, lipsa de calciu si magneziu, dureri de cap, migrene, insomnie.
Femeilor insarcinate sau care alapteaza, le asigura o mai buna vitalitate, la fel si celor care se refac dupa o boala, accidente, taieturi, arsuri. Germenii de grau fac minuni. Totusi, exista citeva contraindicatii pentru aceasta cura. Nu e bine sa aplice aceasta terapie persoanele care se confrunta cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni. Barbatii cu tendinta de ingrasare sau efeminare este bine sa evite acest remediu.
Taratele de grau, foarte bune pentru slabit. Iata si alte beneficii
Taratele de grau, foarte bune pentru slabit. Iata si alte beneficii
Valeriu Popa a fost un deschizator de drum in domeniul bioenergeticii umane si al naturismului din tara noastra. Metodele sale terapeutice au condus la vindecari considerate spectaculoase, fiind astfel considerat omul care a patruns tainele naturii si a deslusit secretul luptei cu bolile. Iata metoda sa de a prepara graul incoltit: graul se cerne prin sita. Joi dimineata la ora 6, se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltuita de 5 litri.
Se spala cu apa rece pana ramine apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede si se aseaza intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22, se scurge apa si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Se umple din nou oala. Vineri la ora 6, se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. In timpul spalarii sub jet de apa, nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde.
Cura cu grau incoltit
Cura cu grau incoltit
Se va repeta din 8 in 8 ore, adica la orele 6 – 14 – 22, pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine sambata pe la pranz sau, cel mai tarziu, seara. Se pune graul in sticle acoperite cu dopuri si se lasa la frigider. Dintr-un kg de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana.
Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi, la copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi, iar la cei de 2-6 ani, 1-3 lingurite pe zi. Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se da prin masina de tocat dupa care se amesteca cu miere. Boabele vor fi rontaite pur si simplu pe stomacul gol. Daca aveti probleme cu dentitia, puteti da graul germinat prin masina de tocat, dupa care il veti combina cu putina miere, obtinind o pasta delicioasa si extrem de hranitoare. De regula, se fac cure de 7-15 zile, urmate de doua saptamani de pauza.