Metoda țărănească de a scăpa de ciuperca unghiilor: Cum să scapi de sâcâitoarea micoză a unghiilor
Ciuperca unghiilor sau micoza unghiilor, cum este denumită în termeni medicali, este o afecțiune dermatologică infecțioasă cronică a unghiei. Persoanele cvare se confruntă cu această problemă extrem de neplăcută și greu tratat pot apela la tratamentele medicamentoase convenționael, dar și la metoda țărănească de a scăpa de ciuperca unghiilor.
Cei care au micoza unghhilor pot acuza pe lângă disconfort și o stare de stres și de jenă cu gândul la ideea expunerii unghiilor în variate circumstanțe.
Micoza unghiilor este privită de foarte mulți nu ca o boală ci mai degrabă ca pe o problemă cosmetică. Aceasta poate provoca durere, disconfort social și emotional, dar și leziuni persistente ale unghiei și răspândirea infecției la alte persoane.
Dintre infecțiile unghiei, micoza reprezintă aproape jumătate dintre afecțiuni și se estimează că aproape 10% din populație suferă de această ciupercă a unghiilor. În momentul în care ciuperca ajunge în spațiile interdigitale de la picioare și la nivelul tegumentului piciorului, afecțiunea poartă de numirea popualră de picior de atlet sau tinea pedis, în termeni medicali.
Care sunt cauzele apariției micozei unghiilor
Micoza unghiilor poate fi cauzată de o serie ciuperci care le deteriorează, precum dermatofiții, levurile și mucegaiurile.
Dermatofiții sunt fungi care se află în mod normal la nivelul pielii, părului și unghiilor.
Micoza cauzată de acești fungi se transmite fie prin contact direct, fie indirect, prin contaminarea de la piscine sau saune, dar și prin folosirea la comun a unor obiecte de încălțăminte.
Levurile sunt ciuperci saprofite uzuale, aparținând florei normale prezente pe tegumente și unghii, care în anumite condiții de scădere a imunității organismului sau administrării de antibiotice, anticoncepționale orale, pot deveni patogene, favorizând apariția infecției. De obicei apar la persoanele ale căror mâini sau picioare sunt adesea scufundate în apă.
Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice saprofite sau parazite, sub formă de filamente, care se înmulțesc prin spori, pot constitui o cauză a infestării unghiilor, dar într-un procent mai mic.
Metoda țărănească de a scăpa de ciuperca unghiilor: Beneficiile oțetului de mere
Ciupercile unghiilor pot fi dificil de tratat, iar tratamentul depinde de tipu lde ciupercă ce l-a provocat și severitatea starii dumneavoastra si de tipul de ciuperca care o provoaca.
Pentru tratament se folosesc tratamente topice, precum loțiuni, geluri, unguente sau creme, medicamente antifungice administrate oral.
În cazurile garve se impune terapia fotodinamică sau intervenția chirurgicală.
De asemenea, medicul poate prescrie medicamente antifungice pe care să le luați pe cale orală sau să le aplicați pe unghie. În anumite cazuri se poate recomanda combinarea terapiilor antifungice orale și topice.
Pentru ciupercile unghiilor există și mai mutle remedii naturiste, precum metoda țărănească în care se folosește oțetul de mere. Acesta are proprietăți puternic antifungice, antibacteriene și antivirale, ceea ce îl face atât de eficient pentru așa de multe afecțiuni. Poate fi utilizat pentru a ajuta împotriva infecției fungice în două moduri: poți bea 2 linguri de oțet amestecate cu 235 ml de apă de trei ori pe zi pentru a echilibra pH-ul, și de asemenea să masezi de trei ori pe zi o mixtură de 2 linguri de oțet și o lingură de apă pe unghia infectată.
Un alt remediu natural pentru ciuperca unghiilor este uleiul de cimbru. Acesta are o acțiune antimicrobiană și antioxidantă care l-au făcut o alegere foarte bună pentru infecțiile pielii, ca și pentru cele fungice ale unghiei. Aces ulei de cimbru trebuie aplicat pe zona infectată de două ori pe zi, până la dispariția infecției.