Mesaje de iertare pentru ea. Pașii pe care trebuie să-i respecți atunci când vrei să-ți ceri scuze
Mai devreme sau mai târziu orice băiat caută mesaje de iertare pentru ea. În ciuda bunelor intenții, se întâmplă ca într-o relație, personală sau profesională, una dintre părți să fie jignită sau supărată. Poate ai ales cuvintele greșite sau nu ai regretat sentimentele partenerului tău și, în unele cazuri, acțiunile tale ar putea fi înțelese greșit.
Oricare ar fi cazul, ești pe cale să-ți ceri scuze cuiva pentru ceva. Deoarece uneori poate fi dificil să nu-ți jignești iubita în focul unei certuri, trebuie să înveți cum să-ți ceri scuze și să faci față acestor situații incomode. Abilitatea de a-ți cere scuze corect și sincer este importantă dacă vrei să construiești relații de durată. Îți amintești cum ți s-a spus „îmi pare rău”, dar nu ai vrut să ierți, pentru că aceste scuze nu erau sincere? Dacă da, atunci trebuie să știi cum trebuie corect să-ți ceri scuze.
Mesaje de iertare pentru ea. O scuză bună are două caracteristici
Atunci când vrei să scrii un mesaj de iertare trebuie să transmiți rușinea pe care o simți de cuvintele sau acțiunile pe care le-ai făcut. De asemenea, un mesaj de scuze trebuie să transmită conștientizarea faptului că acțiunile tale, fie că sunt intenționate sau nu, dăunează persoanei căreia îi cere scuze.
Nu este suficient să spui „îmi pare rău” și să lași lucrurile așa cum sunt. Trebuie să dai dovadă de remușcare și înțelegere că acțiunile tale rănesc pe altcineva. De asemenea, în mesaj trebuie să-i spui cât de mult o iubești. Numai în astfel de condiții poți începe să vă restabiliți relația. Recunoașterea greșelii tale ajută persoana jignită de tine să scape de acuzația nedreaptă.
La rândul ei, asumarea responsabilității îți întărește reputația ca persoană onesta și decentă și, de asemenea, îți oferă mai multă încredere pentru viitor. Te vei simți ușurat vorbind cu persoana pe care ai jignit-o.
Ai învățat deja că scuzele nesincere îți pot deteriora relația. Acum este momentul să înveți cum să-ți ceri scuze data viitoare când apare această situație.
Astfel, este foarte important să-ți exprimi remușcare pentru acțiunile tale. Începe prin a spune „îmi pare rău” și apoi descrie verbal remuşcările pentru ceea ce s-a întâmplat. Ulterior, de exemplu, poți să spui:
„Îmi pare rău că am țipat la tine, mi-e rușine pentru că nu m-am putut abține”.
Sfaturi pentru a reuși să-ți ceri scuze corect
Ar trebui să arăți că știi care dintre cuvintele tale a rănit pe cealaltă persoană și să-ți exprimi regretul. Cu cât accepți mai concret ofensa celuilalt, cu atât scuzele tale vor fi mai sincere. Expresiile „Îmi pare rău, dar…” și „Îmi pare rău dacă ai simțit…” nu vor fi sincere, deoarece „dar” și „dacă ai simțit”, sună ca o scuză pentru acțiunile tale.
Auzi adesea astfel de scuze de la politicieni, directori de corporații și oricine altcineva pentru care sunt scrise discursuri. Dar nu numai autorii lor păcătuiesc cu asta, în focul unei certuri este ușor să amesteci scuzele cu explicații și justificări. Vei avea ocazia să îți explici punctul de vedere, așa că nu-l trage într-o scuză. Poți să-ți explici comportamentul mai târziu, când persoana pe care ai jignit-o s-a calmat și poate să te asculte. Mesajul tău de iertare nu trebuie să fie penibil, trebuie să exprime sinceritate și durere.
Atunci când scrii mesaje de iertare pentru ea trebuie să-i promiți că nu vei continua așa. Acesta este motivul pentru care promisiunea schimbării este crucială în scuzele tale. După ce promiți că vei îndrepta lucrurile, poți să spui: „De acum înainte, voi face (cum te gândești să îți schimbi comportamentul), ca să nu (insulta ta.)”. Încearcă să te ții de promisiune, altfel următoarea ta scuză va suna falsă, indiferent cât frumos nu ai scrie acel mesaj.