Merdenele cu brânză, făcute în casă. Rețeta tradițională de plăcinte

de: Andreea Stan
16:28, 13 nov. 2024

Merdenelele cu brânză sunt o rețetă foarte ușoară de aperitiv. De fapt, este atât de simplă încât cel mai dificil lucru este să-ți amintești să decongelezi aluatul de foietaj înainte de a te apuca de treabă.

Puteți pregăti plăcintele tradiționale din timp și apoi le puteți congela pentru a le coace mai târziu. Dacă alegeți această variantă, nu le ungeți cu ou bătut până când nu sunteți gata să le puneți la cuptor.

Merdenele cu brânză, făcute în casă

Pentru această rețetă ai nevoie de aluat de foietaj și brânză, iar o combinație de mozzarella și parmezan este uimitoare. Parmezanul îi oferă un gust bogat și devine auriu când este prăjit, iar mozzarella are calități excelente de topire, așa că este o bază perfectă. De asemenea, trebuie să folosești unt și usturoi. Puteți toca usturoiul, folosi pudră de usturoi sau folosi piure de usturoi. În ceea ce privește condimentele, sarea și piperul sunt suficiente.

Înainte de toate, scoateți aluatul fraged de la rece și decongelați-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Între timp, tapetați o tavă cu hârtie de copt și tăiați foile de aluat în jumătate. Manipulați aluatul foietaj cât mai puțin posibil. Dacă îl întindeți prea mult, nu se vor crea acele straturi sfărâmicioase și nu va crește la fel de bine. Amestecați untul, usturoiul, pătrunjelul, sarea, piperul și brânzeturile împreună. Întindeți jumătate din compoziție pe fiecare foaie de aluat, lăsând marginea liberă.

După ce ați pregătit merdenelele, coaceți timp de 8-10 minute. Dacă vreți să rumeniți brânza până devine aurie, setează cuptorul pe funcția de grill și puneți cu grijă raftul cuptorului la aproximativ 15 cm de partea de sus. Fiți cu ochii pe foietaj să nu se ardă, ceea ce se poate întâmpla rapid. Răciți merdenelele timp de câteva minute înainte să le serviți. Alături de acestea puteți să vă bucurați de un pahar cu cidru de mere.

Supă cremoasă de roșii

Merdenelele cu brânză completează perfect experiența culinară oferită de o supă cremoasă de roșii sau de o porție de butter chicken. Pentru această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente care se găsesc în fiecare bucătărie. Astfel, trebuie să folosiți roșii proaspete, deoarece sunt mai delicioase decât cele la conservă, condimente, cum ar fi sare, piper, fulgi de ardei, zahăr, usturoi sau pudră de usturoi, în funcție de gusturile fiecăruia. De asemenea, mai aveți nevoie de ceapă, unt, făină universală, lapte și smântână. Smântâna groasă face supa mai bogată și cremoasă, dar dacă preferați să folosiți doar lapte, va fi la fel de delicios.

Mai întâi, sotați ceapa tăiată cubulețe până devine translucidă și moale. Continuați să gătiți la foc mediu, adăugând făină, sare și piper. Adăugați lapte și amestecați până se îngroașă. Ulterior, adăugați aproximativ 2 căni de roșii într-un blender sau robot de bucătărie și mixați până ajungeți la consistența dorită. O altă opțiune este să puneți legumele în supă așa cum sunt și să le pasați ulterior. Adăugați roșiile blendate și zahărul în oală și puneți la fiert la foc mediu. Turnați smântâna în supă și continuați să gătiți până când se încălzește bine.

La final, serviți supa imediat alături de merdenele cu brânză scoase din cuptor.