Meniu de post pentru o săptămână. Ce este indicat să mănânci pentru a aproviziona organismul cu oligoelemente

de: BZI.ro
12:29, 28 iun. 2022

Pentru creștinii ortodocși, postul este un moment special din acest motiv fiecare caută un meniu de post pentru o săptămână. În această perioadă, totul trebuie să respecte canoanele, alimentația fiind o parte destul de importantă. Astfel atât stilul de viață, cât și mesele trebuie ajustate. Prin urmare, este important să știi cum să postești corect. Pentru o mai bună înțelegere, consultați meniul de post pentru săptămână cu rețete și o listă de produse.

Pentru a ține post principalul lucru este să eliminați toate produsele de origine animală din dietă. Adică carne de pasăre, pește, lapte, ouă și carne. În schimb, credinciosul ar trebui să mănânce mai multe cereale, leguminoase, nuci, fructe și ciuperci. Este important ca o persoană să nu încalce dieta. Dieta este oarecum limitată, așa că nu poți sări peste mese. Este indicat să mănânci de 4 ori pe zi, să iei micul dejun, prânzul, ceaiul de după-amiază și cina. În caz contrar, organismul va fi slăbit, ceea ce crește riscul de răceală. În timpul Postului Mare, oamenilor le este adesea foame. Acest lucru se datorează faptului că organismul nu are suficientă hrană pentru animale. Pentru a se satura, oamenii consumă produse de patiserie și dulciuri. Acest lucru nu este în conformitate cu tradițiile ortodoxe. La urma urmei, într-o astfel de perioadă este necesar ca o persoană să se curețe atât spiritual, cât și fizic. Și nu este nimic util în dulciuri. Sunt o sursă de carbohidrați rapizi. De asemenea, sunt bogate în zahăr, care este nesănătos.

Pentru creștinii ortodocși, postul este un moment special din acest motiv fiecare caută un meniu de post pentru o săptămână

Reguli atunci când ții post. Cum trebuie acesta încheiat

Pentru a scăpa de foame, ar trebui să mănânci terci. De exemplu, fulgi de ovăz sau gris. Puteți diversifica gustul acestuia cu fructe proaspete și uscate. În plus, va fi mult mai util și vei reuși să aduci un aport suficient de vitamine organismului tău. De asemenea, poți pregăti un desert cu glazură de post.

Credincioșii pot înlocui carnea cu soia. Dacă este gătită corect, aceasta va avea gust de pui. Creștinii au voie să consume și lapte de soia. În plus, puteți găsi lapte din hrișcă și ovăz care la fel poate fi consumat în cadrul unui meniu pentru post. Cu toate acestea, există prea mult zahăr în produsele cumpărate din magazin. Prin urmare, este mai bine să pregătiți singur băutura acasă.

Credincioșii pot înlocui carnea cu soia

Astfel, laptele ar trebui să fie îndulcit cu miere sau ștevie, ceea ce este excelent pentru a pierde în greutate. Deci credinciosul nu numai că postește, ci și va pierde în greutate.

Toți ortodocșii ar trebui să-și amintească că trebuie să termine corect postul. Nu poți mânca în exces. Acesta este considerat un act păcătos. Alimentele interzise trebuie incluse treptat în dietă. De exemplu, laptele în prima zi, brânză în a doua și carnea în a treia.

Dimineața de după post nu trebuie să înceapă cu omletă sau cafea cu lapte. Este mai bine să mănânci terci și legume proaspete. Fiecare dintre cele șapte săptămâni are propriile reguli. Deci, mai întâi trebuie să mănânci mere, cartofi fierți și țelină. Se crede că aceste produse contribuie la purificarea spirituală.

Meniu de post pentru o săptămână. Ce să mănânci pentru a-ți potoli foamea

Chiar la începutul săptămânii de post, este indicat să consumi cereale. Poți să mănânci chiar și fulgi de ovăz sau mei. Iată un exemplu de plan de masă pentru o zi din post. La micul dejun este bine să mănânci terci de mei cu castraveți, roșii și ceapă. Iar pentru prânz poți să gătești o salată de varză cu morcovi, murături fără carne. Pentru gustare poți să pregătești pâine de hrișcă cu pastă de roșii și măsline, ceai, de preferat fără zahăr. Poți pregăti o prăjitură de post pentru a-ți bucura întreaga familie.

Pentru a scăpa de foame, ar trebui să mănânci terci

Pentru a pregăti o cină după un meniu de post pentru o săptămână poți folosi carnea de soia cu sparanghel. Se poate servi proaspăt sau înăbușit. Nutriționiștii cred că pentru o sănătate bună, trebuie să mănânci cel puțin 300 g de legume pe zi. Cu toate acestea, cu cât mai mult, cu atât este mai bine. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care postesc. Astfel, ele pot completa aprovizionarea cu oligoelemente și vitamine esențiale. De asemenea, se pot bucura și de prăjituri extrem de delicioase de post.

Pentru a ține post principalul lucru este să eliminați toate produsele de origine animală din dietă